Afvist af TV 2: Nikolaj må ikke vise VM-kampene på storskærm

Nikolaj Saabye ville forene VM og velgørenhed, men det afviser TV 2, der har rettighederne til visningen af de danske VM kampe.

Nikolaj Saabye, der vandt tv-programmet 'Først til verdens ende' på TV 2, har et stort fodboldhjerte. Men samtidig brænder han for at hjælpe PlanBørnefonden. Det viste han og broren Jeppe blandt andet, da de vandt 250.000 kroner i TV 2-programmet og donerede et stort beløb til den velgørende organisation.

Nu har han fået en idé til, hvordan han kan forene fodbold VM med velgørenhed, men TV 2 spænder ben for hans idé.

- Vi har booket Brøndby Hallen og skulle have 5.000 mennesker ind. Alt overskuddet skulle gå til humanitære organisationer. Vi ville bare lave en stor fodboldfest. Vi har som mange andre forsøgt at få TV 2 i tale siden april, men nu vælger de så at afvise vores ansøgning 18 dage før. Det er helt grotesk, fortæller Nikolaj til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Rikke Gøransson afslører nye tv-planer: Glæd jer!

TV 2 afviser med begrundelse om, at "eventet enten vurderes at have et kommercielt formål eller at være en form for udnyttelse af TV 2s rettigheder, som TV 2 ikke ønsker".

HER&NU har fået adgang til mailen fra TV 2 til Nikolaj.

- Begrundelsen er forkert og helt håbløs, fortæller en meget skuffet Nikolaj.

LÆS OGSÅ: Cecilie Hother i stor sorg: Har mistet sin bror

Nikolaj havde estimeret et overskud til NGO'erne på mellem 250.000-500.000 kroner, men det ser ikke ud til at lade sig gøre i denne omgang.

Ifølge Nikolaj har andre ansøgere om offentlig visning fået godkendelse.

- De har godkendt en del nu. Bare ikke vores, hvor det går til velgørenhed. Kæmpe folkefest med PlanBørnefonden duer ikke, men en fest i Tønder Hallen, hvor de tjener penge, er ok, slutter Nikolaj slukøret.

LÆS OGSÅ: Nyt kapitel: Oscar og Oliver Bjerrehuus er splittet op