(Foto: Privat)
(Foto: Privat)

'X Factor'-stjerne i rørende video: Jeg har ikke set min søn i 11 år

Han håber nu, at videoen kan hjælpe ham med at få kontakt til sønnen.

Frank Clifforth kunne i weekenden fejre, at han for 18 år siden blev far til en dreng. 'X Factor'-deltageren fejrede dog ikke dagen sammen med fødselaren, for i de seneste 11 år har han ikke set sønnen Marco, og han ved slet ikke, hvor han opholder sig.

Det er dog ikke med sangerens gode vilje, at de to er adskilt fra hinanden, og han vil gerne have kontakt til sønnen. Da sønnen havde fødselsdag for syv år siden, lavede han en video på Facebook, hvor han ønskede ham tillykke. Den blev set og delt i stor stil, og derfor har 'X Factor'-deltageren nu lavet en lignende video.

- Jeg har lavet den, fordi han nu er blevet 18 år og dermed myndig. Jeg vil bare at fortælle ham, at jeg elsker ham, og at min dør altid er åben. Når han er klar til at kontakte mig, så er jeg her for ham 100 procent. Og mest af alt vil jeg bare fortælle ham, at intet af det, der er sket, er hans skyld, fortæller Frank til Realityportalen.dk.

- Det er ikke hans skyld, at han som lille dreng skulle tage ansvar for at se sin far, fordi der var nogle mennesker i statsforvaltningen, der ikke ville medvirke til det. Og fordi hans mor heller ikke ville medvirke, så skulle han tage ansvar for det i en alder af seks eller syv år. Det kunne han jo ikke. Og så ville jeg selvfølgelig også bare ønske ham tillykke med fødselsdagen. 18 år. Det er jo fantastisk.

LÆS OGSÅ: Stoffer og kriminalitet: ‘X Factor’-stjerne taler ud i ny bog

Terapi og tilgivelse

'X Factor'-deltageren har længe haft det svært med den manglende kontakt til sønnen.

- Jeg har været rigtig meget i terapi omkring det her med at miste min søn. Det har jeg arbejdet meget med, og det har givet mig en ro i min sjæl. Jeg har gjort alt, hvad jeg overhovedet kunne, og det var det vigtigste for mig. Jeg mødte op i statsamtet, til retssager og dit og dat, siger Frank, der aldrig har opgivet kampen for et forhold til sønnen.

- Det har været vigtigt for mig at vise, at jeg ikke har givet slip på noget tidspunkt - og det har jeg stadig ikke. Jeg har stadig et håbet, men jeg har ikke haft lyst til at presse på og sige til ham, at nu skal han til samvær med mig og disse ting. Det er slet ikke det. Han skal bare vide, at jeg er her, og når han er klar, så er jeg 100 procent ved hans side.

Den store mængde terapi har i dag betydet, at Frank har tilgivet de mennesker, som han har følt sig svigtet af i de seneste 11 år.

- Derfor har jeg fundet fred i det, og jeg har det godt med det. Jeg har tilgivet alle de mennesker, der ikke kunne finde ud af at hjælpe, og det har gjort, at jeg har fået et bedre liv. For hvis jeg ikke havde tilgivet dem, så kunne jeg ikke leve et ordentligt, normalt og dejligt liv, fortæller Frank, der håber, at sønnen ser videoen.

- Jeg ved ikke, om jeg forventer noget af videoen, men jeg håber jo på, at han ser den. Det kan godt være, at jeg ikke får kontakt, fordi denne video er blevet lagt op, men jeg håber bare, at han ser den, så han ved, at det ikke er hans skyld. Så jeg kan fjerne ansvaret fra ham og tage det over på mig. Han skal vide, at jeg elsker ham uanset hvad, og at jeg ikke er sur på ham eller noget og har tilgivet de mennesker.

LÆS OGSÅ: 'De unge mødre'-deltager drømmer om date med ‘X Factor’-stjerne

Et kæmpe tabu

Selv om Frank naturligvis håber, at videoen kan hjælpe ham med at få kontakt til sønnen, så håber han på samme tid, at han kan være med til at sætte fokus på emnet.

- Selvfølgelig håber jeg da, at videoen bliver delt, og at det her kommer ud i lyset. Det er et tabu at være i statsforvaltningen og de her ting, og jeg synes ikke, at det er nogle kompetente mennesker, der sidder derinde. De har hovedet under armen og træffer nogle gange nogle beslutninger ud fra deres eget liv. De skal jo være objektive og må ikke gå ind og vælge side, og det er det, jeg synes, der er forfærdeligt med det her.

Frank har ikke lagt skjult på, at han ikke altid har været et af Guds bedste børn. Siden han medvirkede i 'X Factor' som den ene del af duoen 'Clifforth & Hein' har han åbent fortalt om sin fortid med stoffer og kriminalitet, og han har netop udgivet en bog om sit liv, som han har lagt helt om.

- Jeg håber, at det bliver spredt ud, og det kunne være fantastisk at komme til at snakke om det i 'Go' Aften Danmark', 'Go' Morgen Danmark' eller 'Aftenshowet'. Jeg vil gerne stå frem med det her, for det er enormt tabubelagt, at mennesker, der måske har levet et åndssvagt liv og lavet fejltagelser og nu forsøger at ændre sig, risikerer at miste børnene, når de så tager kontakt for at få hjælp. Jeg synes, at det er forkasteligt.

- Så jeg håber også, at videoen bliver en øjenåbner for mange mennesker - især dem, der sidder og fremmedgør en anden forælder, så de kan se, hvor voldsomt det kan være for barnet at blive fjernet fra sin mor eller far. Og også hvor voldsomt det kan være for den forælder, der står tilbage uden noget som helst. Det kan have mange, mange forfærdelige konsekvenser, når de gør de her ting, siger han.

Herunder kan du se Frank Clifforths rørende besked til sønnen:

LÆS OGSÅ: Paradiso og ‘X Factor’-stjerne er gået hver til sit

Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.