Ung mor åbner op om hård skæbne: En dyb, ulidelig smerte

'De unge mødre'-deltageren har mistet hørelsen på det ene øre, og hun ved ikke, om den nogensinde kommer tilbage.

'De unge mødre'-deltageren Melissa Ploug gennemgår i øjeblikket noget af et mareridt, og hun ved ikke, hvornår det er overstået - hvis det overhovedet nogensinde bliver det.

For nylig blev den unge mor pludselig døv på højre øre. Det fortæller hun i et opslag på Instagram, hvor hun viser, at hun i øjeblikket går med vat i øret for at beskytte mod bakterier.

- Om det er permanent, vides ikke endnu, men indtil videre er det min skæbne, skriver hun.

LÆS OGSÅ: CHOK: Trækker Princess Natascha sig fra ‘De unge mødre’?

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se et tilbageblik på Melissas tid i 'De unge mødre'.

LÆS OGSÅ: Princess Natascha klar til ny faderskabstest

Angstprovokerende

Hørelsen er normalt noget, som de fleste tager for givet, da de altid har været i stand til at høre. Derfor er man heller ikke forberedt på, at hørelsen pludselig forsvinder. Det var Melissa heller ikke.

- Jeg forsøger på bedst mulig vis at tilpasse mig samfundet som døv/nedsat hørelse, men det svært. Det er angstprovokerende ikke at kunne høre 100 procent, hvad der sker omkring én, som man ellers altid har kunnet, skriver hun og fortsætter:

- Ikke at kunne placere, hvor lydene kommer fra; ikke at kunne høre mine børn sige "mor", med mindre de står på min venstre side. Det er en kæmpe omvæltning for os alle, og det er svært. Det er svært at være ude blandt mange lyde, som man ellers filtrerer eller ikke tænker over.

LÆS OGSÅ: Efter indlæggelse og alvorlig sygdom: Sådan går det med ‘De unge mødre’-søn

En dyb, ulidelig smerte

Hun fortæller, at det påvirker hende i dagligdagen. For nylig kørte hun bil og måtte køre ind til siden på grund af støjen fra en gruppe brandbiler, der kom kørende, mens hun også kun kan holde til at have sit fjernsyn skruet helt ned.

- Høje lyde er meget koncentrerede i mit øre. Derfor er jeg heller ikke længere den, der råber højest. Jeg tog mig selv i at holde mig for øret forleden dag, da elpiskeren piskede flødeskum. En ellers helt normal lyd for mig, men det blev for meget, og det gør virkelig ondt helt inde i mit hoved, skriver hun og fortsætter:

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltager indlagt efter smertehelvede: Det spruttede ud med blod

- En smerte, jeg ikke kan beskrive - ligesom når jeg får dryppet øre. Puha, det føles som en strikkepind med ild i, som bliver boret ned igennem mit øre! En dyb, ulidelig smerte.

Den unge mor fortæller, at hun derfor har trukket sig lidt fra de sociale medier i øjeblikket, fordi hun mangler overskud. Nu venter der hende en tur til Rigshospitalets ørespecialist, der forhåbentlig kan gøre hende klogere på, hvad der er i vejen med hende.

LÆS OGSÅ: Efter sag om trusler: Princess Natascha frygter ikke politiet

Herunder kan du se det opslag, som den unge mor har delt:

 
View this post on Instagram
 

Hej jeg hedder Melissa, og jeg er for nyligt blevet døv på højre øre. Om det er permanent vides ikke endnu, men indtil videre er det min skæbne. Jeg går med vat i mit øre for at skåne det for udefra kommende bakterier, jeg forsøger på bedst mulig vis at tilpasse mig samfundet som døv/nedsat hørelse, men det svært det er angstprovokerende ikke at kunne hører hvad der sker omkring én 100% som man ellers altid har kunne. Ikke at kunne placere hvor lydene kommer fra, ikke kunne hører mine børn sige ‘Mor’ med mindre de står på min venstre side. En kæmpe omvæltning for os alle, og det er svært, det svært at være ude iblandt mange lyde som man ellers filtrere eller ikke tænker over.. Igår kørte jeg bil, og måtte trække indtil siden da en ‘flok’ brandbiler kom kørende, og støjen simpelthen var for høj i mit ene fungerende øre. Lyden på tv’et er normalt på ml. 10-14 her hjemme, de sidste 2 uger har den været på 2 kun. Og det NOK! Høje lyde er meget koncentrerede i mit øre, derfor er jeg heller ikke den der råber højst længere. Jeg to mig selv i at holde mig for øret forleden dag, da elpiskeren piskede flødeskum. En ellers helt normal lyd (for mig) Men det blev for meget, og det gør virkelig ondt helt inde i mit hoved. En smerte jeg ikke kan beskrive, ligesom når jeg får dryppet øre, puha det føles som en strikkepind med ild i, som bliver boret ned igennem mit øre!? En dybt ulidelig smerte.. Dette er blandt andet også én af grundene til jeg ikke er så aktiv pt. For der er virkelig ikke det store overskud, eftersom jeg skal anstrenge mig hele dagen med at lytte ekstra godt, for bare at hører en simpel sætning !? Jeg skal nok komme med flere opdateringer (til de som interessere sig) Men før jeg har været inde på Rigshospitalet hos én ørespecialist, ved jeg meget lidt. Tak til dem som har skrevet, og ønsker mig god bedring..❤️

A post shared by ????????? ?????? (@melissaauraploug) on

LÆS OGSÅ: Tilbage på skærmen: Glennie klar til ‘De unge mødre’-comeback