Umut kæmper sig tilbage: Jeg reparerer min krop

Umut skulle ramme bunden for at ændre sin livsstil. Nu går det i den rigtige retning.

Efter 21 dage til søs i 'Over Atlanten' blev Umut Sakarya sidste år ramt af en slem nedtur, der dog viste sig at blive en kæmpe gave. Den tvang ham til at tage alt i sit liv op til revision, og nu, halvandet år efter han krydsede Atlanterhavet med blandt andre Lars Løkke Rasmussen, er den 32-årige kok lykkeligere, end han længe har været.

LÆS OGSÅ: Remee afslører: Det er slut

Artiklen fortsættes under videoen med Mille, der fortæller, hvad der skal ske efter ‘X Factor’…

– Jeg er begyndt at passe på mig selv. Jeg laver mindre, så jeg kan leve længere, forklarer Umut, da HER&NU besøger ham på hans spisested Guldgrillen.

LÆS OGSÅ: WOW: Så meget kostede Fie Laursens babyshower

Inden realityshowet havde han malet sig selv op i et hjørne med hårde kommentarer til kritikere på de sociale medier og et vanvittigt arbejdsraseri, som udløste hverdagsdruk.

– Det var ikke nogen sjov tid. Heldigvis har tingene ændret sig i en positiv retning. Det kan jeg mærke både fysisk og psykisk. Jeg spiser stadig om natten. Det kan jeg ikke lave om på.

Umut er ikke længere i farezonen for at få sukkersyge, og han føler, at han reparerer kroppen.

– Mine knæ gør ikke så ondt mere, og jeg har fået briller, så jeg rent faktisk kan se igen. Jeg har ikke tabt mig specielt meget, men jeg lever langt sundere, end jeg nogensinde har gjort, siger Umut.

LÆS OGSÅ: Tidligere sportsstjerne afslører graviditet

Takker kæresten

Han tilskriver kæresten Johanne Havshøj en stor del af æren for, at han har fået vendt bøtten.

– Vi mødte hinanden på det rigtige tidspunkt. Mænd begynder først at gøre noget ved tingene, når det næsten er gået helt galt, og det var der, jeg var. Hun har været en kæmpe støtte for mig. Hun er der for mig hver dag og er den, der får mig afsted til lægen. Jeg tror, det er en mandeting, at man ikke vil forstyrre lægen. Armen skal jo næsten være faldet helt af eller i hvert fald være grøn, før man spørger, siger han hovedrystende.

For Umut har det nye fokus betydet, at han også har fået tid til at gå i dybden med sin mad og blandt andet lave en serie succesfulde kogebøger.

– Jeg har fået mere energi og mere overskud. Når man fjerner dødsdruk, så får man et andet liv. Jeg drikker ikke på samme måde som tidligere, hvor jeg drak for at flygte. Jeg har fået tid til en masse ting. Jeg kan nørde med mit arbejde, lave nye menuer, og jeg kan komme i dybden med mine relationer.

LÆS OGSÅ: Julie Zangenberg melder ud: Det er slut

Min omgangskreds er også en anden end før. Nogen er trådt i baggrunden, mens nye venner er kommet til, lyder det begejstret fra Umut.

Også de sociale medier bruger han på en ny måde. Han vælger simpelthen hadbeskederne fra.

– Jeg læser ikke det negative mere. Og jeg svarer slet ikke på det mere. Det har taget tid, og jeg har lært på den hårde måde, at jeg ikke skulle bruge god energi på det.

LÆS OGSÅ: Remee afslører: Det er slut