Ulykken ændrede Jens Werners liv: Jeg siger tak hver dag

"Valget er enten at blive offer for det, man har med i bagagen, eller blive en kriger. Jeg valgte krigeren".

En cykeltur for fem år siden havde nær kostet Jens Werner livet. Han blev reddet i sidste øjeblik, men dagene i hospitalssengen på Herlev Hospital blev et wake up call, der stadig præger den 58-årige 'Vild med dans'-dommer.

LÆS OGSÅ: Dansk skuespiller i drukneulykke

I erindringsbogen 'Dansen blev min redning', der er skrevet af Camilla Lindemann, fortæller han om den skæbnesvangre søndag formiddag, hvor han styrtede med sin crosscykel i skoven nær sit hjem i Værløse.

Hans hjelm var gået i stykker og hovedet gav en knæklyd, da han drejede det på plads.

LÆS OGSÅ: Robin og Mathilde: Vi taler om børn

– Det, der står mig klarest, er, da jeg blev hentet i grøften af Jens og Malene. De fandt mig og hjalp mig. Jeg kalder dem mine redningsengle og har stadig kontakt med dem i dag, fortæller Jens Werner til HER&NU om de to forbipasserende, der reddede ham.

I første omgang hjalp de ham over i deres bil, fordi han gerne ville hjem, men det stod hurtigt klart, at situationen var alvorlig, fordi Jens havde svært ved at få vejret.

Efter et opkald til 112 var der hurtigt en ambulance på vej, og på hospitalet viste det sig, at det var i sidste øjeblik, han kom i behandling.

LÆS OGSÅ: Anne Herdorf jubler er blevet mormor

Et ribben var brækket og havde punkteret hans ene lunge, og samtidig var der dannet et ødem i struben, der nedsatte lufttilførslen.

Mens han var indlagt og kom sig, gik mange ting op for ham. Pligtfølelsen sad dog stadig dybt i ham, så om fredagen udskrev han sig selv for at tage i studiet og medvirke i 'Vild med dans', selv om han var på morfin.

LÆS OGSÅ: ‘Bachelor’-babe afslører abort: Jeg føler mig skyldig

– Det skulle jeg nok ikke have gjort, men jeg har lært af min mor, at man passer sit arbejde. Ulykken vendte op og ned på mine principper, mine præferencer og mine valg i livet. Jeg var meget tæt at dø. Hver morgen, når jeg vågner, siger jeg tak tre gange. Den følelser, jeg får, når jeg siger ”tak, tak, tak”, giver mig noget godt at starte dagen på. Det giver mig en god ro, forklarer han om den dybe følelse af taknemmelighed, han har haft siden ulykken.

LÆS OGSÅ: Camilla Framnes’ eks taler ud om skilsmissen

– Jeg ved ikke, hvem jeg siger tak til. Jeg er ikke særligt troende, men jeg er blevet mere holistisk anlagt efter ulykken. Jeg tror på karma. Det gode man giver ud, kommer også godt tilbage. Lige sådan med dårligt.