Ulla Vejby udlever drømmen: Jeg er jo bare en lille lort fra landet

Ulla Vejby er utrolig ydmyg og taknemlig over at få lov til at udleve drømmen som skuespiller.

Ulla Vejby, 36, er lige nu aktuel i ottende sæson af 'Badehotellet', hvor hun spiller stuepigen Edith, men derudover har hun roller i flere spillefilm og i tv-serierne 'Sygeplejeskolen' og 'Tinke og kongespillet'. At være skuespiller er ikke et job, som Ulla tager for givet.

- Da jeg gik rundt og var ung pige/kvinde og drømte om at blive skuespiller, der gik jeg bare rundt ude på nogle pløjemarker, og det var meget svært at finde ud af, hvordan jeg skulle komme i gang med det. Man kunne ikke google på samme måde, som man kan i dag. Alt information var ikke tilgængeligt, som det er nu, så det krævede virkelig meget at finde den vej. Det var ret svært, fortæller Ulla, der oprindeligt er fra Klovborg i Midtjylland, men i dag bor i København.

LÆS OGSÅ: Sådan arbejder skuespiller-Ulla Vejby hjemmefra

Edith (Ulla Vejby) og Ane (Mia Helen Højgaard) er sammen med fru Andersen (Bodil Jørgensen) ved at forberede morgenmaden til gæsterne. (Foto: Mike Kollöffel/TV 2)
Edith (Ulla Vejby) og Ane (Mia Helen Højgaard) er sammen med fru Andersen (Bodil Jørgensen) ved at forberede morgenmaden til gæsterne. (Foto: Mike Kollöffel/TV 2)

- Derudover er jeg vokset op i jantelovens højborg, og jeg finder en stor ydmyghed over at få lov til at lave det, jeg har drømt om. Det er virkelig stort at få lov til, fortæller Ulla til HER&NU.

LÆS OGSÅ: 'Badehotellet'-stjerne skriver sexnovelle

Højskoleophold blev springbrættet for Ulla.

- Jeg tog på højskole, som ethvert ungt menneske bør gøre, og der fik jeg gode legekammerater, som jeg kunne dyrke denne her passion sammen med, og så fik jeg nogle dygtige lærer og sparringspartnere, der støttede mig og hjalp mig til, at det blev muligt, fortæller Ulla, der først var på Herning højskole og efterfølgende på Teaterhøjskolen Rødkilde.

LÆS OGSÅ: Lene Beier afslører nyt tv-projekt med familien

Ulla finder taknemlighed i sit fag i en branche, som hun selv beskriver som ubarmhjertigt og uretfærdigt.

- Det er ikke altid de dygtigste, der klarer sig. Nogle gange og ofte er det tilfældigheder, der gør, at man lige kommer videre. Jeg kender så mange dygtige mennesker, som ikke har fået noget arbejde, efter de er blevet uddannet, og det er bare et vilkår. Det gør mig meget ydmyg, for talent er en selvfølge, men du skal også være heldig - at du er det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, fortæller Ulla, der har vist et stort talent som stuepigen Edith på ottende år af 'Badehotellet'.

LÆS OGSÅ: To skuespillere har i år ægtemanden med i ‘Badehotellet’

Ulla Vejby (Foto: TV 2/Mike Kollöffel)
Ulla Vejby (Foto: TV 2/Mike Kollöffel)