TV2-værter står frem: Afslører overgreb

Kvinderne fortæller deres historier i dokumentarserien 'MeToo: Sexisme bag skærmen'.

I mere end et år har Therese Philipsen, 44, ventet på at fortælle sin historie. I et interview med Information og i dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen' står den tidligere TV2-vært nu frem og fortæller om de grænseoverskridende oplevelser, hun havde som 25- årig praktikant.

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor man kan høre deltagerne tale ud efter ‘Vild med dans’-finalen.

Efter en sen nyhedsudsendelse blev Philipsen i 2001 inviteret med hjem i den dengang 41-årige Jes Dorph-Petersens pendlerlejlighed i Odense til øl med ham og en kollega.

Hun fortæller, at Jes på et tidspunkt lagde en hånd over hendes mund og pressede hende ned på en briks, hvor han tiltvang sig sex med hende.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne afslører graviditet

– Han trækker ned i min nederdel, og så trænger han ind i mig. Jeg sparker ikke, slår ikke, skriger ikke, men beslutter mig bare for at give, hvad han vil have. Jeg kan huske hans hænder, som hele tiden var i mit hoved og i mit ansigt. De pressede hele tiden ned, og jeg kan huske, at han gav mig en lussing på et tidspunkt. Det husker jeg meget tydeligt, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree sikker: Har kun uger tilbage

Ifølge Therese Philipsen var Jes Dorph-Petersen sød og omsorgsfuld dagen efter, og derfor begyndte hun at bebrejde sig selv. Kort efter besøgte hun ham også igen i hans lejlighed.

– Jeg har spurgt mig selv så mange gange siden: ”Hvorfor dælen gjorde du det?” Og jeg ved det ikke.

LÆS OGSÅ: Katerina bekymret for Elviras bryster

23-årig flygtede

Jes Dorph-Petersen bekræfter, at han og Therese Philipsen havde et forhold i en periode, og at han fortryder, at han i sin position havde et forhold til en kvinde, der på daværende tidspunkt var praktikant på TV2. Han afviser, at han har begået et overgreb mod hende og henviser til den kollega, der var til stede, og til TV2's advokatundersøgelse.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan træne med Michelle Kristensen.

En anden praktikant, Louise Degn, sagde i 2003 som 23-årig ja tak til en invitation til øl i Jes' lejlighed sammen med en kollega, der bliver kaldt for 'redaktøren'. Her blev hun spurgt, om hun havde prøvet en trekant. Det svarede hun nej til. Det fik angiveligt begge til at rejse sig og forsøge at kysse hende.

LÆS OGSÅ: Forsidefrue tvunget til at lukke sin forretning

– Jeg husker det bare som hænder og læber alle steder, fortæller Louise Degn i dokumentaren.

Det lykkedes hende dog at flygte fra lejligheden, inden der skete noget.

SE BILLEDERNE: Så søde var ‘Forsidefruerne’ som børn

– Jeg afviser ikke, at de faktiske episoder, som LD (Louise Degn ,red.) henviser til, har fundet sted for snart 19 år siden. Men jeg har i de efterfølgende år ikke vidst, at hun har følt sig krænket af mig skrev Jes Dorph-Petersen i sidste uge i et nu slettet facebook-opslag.