Tv-program har ændret Oliver Bjerrehuus: Folk bliver skidesure

Oliver Bjerrehuus vil ikke indrømme, at han er blevet en bedre version af sig selv, men han har alligevel på mange områder ændret sig en del, siden han i oktober var med i et benhårdt militær-program.

Oliver Bjerrehuus, 45, er lige nu aktuel i tv-programmet 'Stjerner i trøjen' på Kanal 5 og discovery+, hvor 12 kendte danskere kastes ud i benhårde militærøvelser. Programmet er en konkurrence, hvor det handler om at stå tilbage som den sidste og dermed vinder af 'Stjerner i trøjen', men programmet er lige så meget en selvudvikling og en proces i at blive en bedre udgave af sig selv.

Om Oliver Bjerrehuus er blevet en bedre version af sig selv efter programmet, er han i tvivl om, men han er overbevist om, at programmet har fået ham til at reflektere over nogle ting, og der er flere ting, han har ændret på, efter han i oktober kom hjem fra en kaserne på Bornholm.

'Stjerner i trøjen'. (Foto: Foto: Per Arnesen)
'Stjerner i trøjen'. (Foto: Foto: Per Arnesen)

- Efter programmet kunne jeg ikke komme tilbage til sommerhuset hurtigt nok. Jeg er kommet mere ind i mig selv efter at have prøvet kræfter med nogle ting. Det giver mig en tilfredsstillelse, og jeg kan rigtig godt lide roen heroppe, fortæller Oliver, der har taget flere ting til sig fra programmet.

LÆS OGSÅ: Oliver Bjerrehuus' far påkørt: Helt utroligt, han overlevede

- Der var mange forskellige militæropgaver, som måske udefraset kan virke ligegyldige, men jeg fandt hurtigt ud af, at der var en mening med galskaben. Din rygsæk skal for eksempel pakkes fuldstændig ens, og i starten var jeg ved at blive sindssyg, men til sidst, kan man det, og det er det, der er spændende ved det. Man fandt hurtigt ud af, at når man lå ude i felten, og hvis der var en, der ikke havde pakket sin rygsæk som din, og du skulle finde tingene i vedkommendes taske, så skulle man ligge og pakke hele lortet om, og det tog for lang tid. Så der finder man ud af, at det er meget fornuftigt at lytte til dem, siger Oliver til HER&NU.

Oliver Bjerrehuus i 'Stjerner i trøjen'. (Foto: Foto: Per Arnesen)
Oliver Bjerrehuus i 'Stjerner i trøjen'. (Foto: Foto: Per Arnesen)

LÆS OGSÅ: Laila Friis-Salling lever frit i Grønland: Her er ingen corona

Det er ikke fordi, Oliver siden opholdet har pakket sin taske til punkt og prikke, men det med forberedelse har sat sig i ham.

- Det med for eksempel at pakke rygsækken korrekt, det har sat et meget stort præg på mig på den måde, at hvis du vil lave en succes, så møder du op forberedt og har tjek på dit gear. Nu skal jeg på arbejde i morgen, og før i tiden ville jeg måske gå ud i byen og taget afsted fra byen, men nu tager jeg ind til København og får en god nattesøvn for at kunne møde forberedt. Det giver en indre ro i maven at være forberedt, og den har jeg luret efter programmet, det har jeg kunne bruge, fortæller Oliver og fortsætter:

-  Jeg prøver at tage alt mere seriøst, som vores løjtnant har fået banket ind i vores hoveder. Jeg var begyndt lidt i forvejen, men det er blevet meget forstærket.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy har dårlig samvittighed over dette klip i ‘Forsidefruer’

Mobilen fylder ikke mere

Da de 12 kendte danskere ankom til Bornholm, fik de med det samme fjernet deres identitet og blev et nummer, hvilket var et kæmpe chok for flere af deltagerne.

Mattias Hundebøll og Mascha Vang i 'Stjerner i trøjen'. (Foto: Foto: Per Arnesen)
Mattias Hundebøll og Mascha Vang i 'Stjerner i trøjen'. (Foto: Foto: Per Arnesen)

- Men det er også det, der bliver fedt. Man lærer, at det her system i bund og grund handler om at redde liv, og det er sgu seriøst. Det var fedt at prøve, og jeg fandt mig selv og fandt ro ved at lave det, fortæller Oliver til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Elvira Pitzner: Jeg arbejder, når andre sover

Deltagerne fik også taget deres mobiltelefon, som de kun havde adgang til en time om dagen.

- Det var rart at lære at give slip, og det kan være svært, hvis man har sin mobil, for så skal vil man hele tiden lige tjekke ind , men det kunne man ikke her, og det var ret fedt. Verden er sat på pause, og det er okay, fortæller Oliver, der stadig ikke bruge sin mobil i samme omfang som før programmet.

- Det har jeg taget med hjem, og folk bliver skidesure. Jeg har lagt den på lydløs, og så tjekker jeg den om aftenen. Det er ikke særlig populært, men jeg har det godt med det. Jeg er mere tilstedeværende, når jeg ikke har min mobil, og jeg er blevet bedre til at fokusere på mine ting, afslutter Oliver.

LÆS OGSÅ: Rystede over Jesper Buch