Tv-personlighed skjulte sig i vildmark i ni måneder: Russisk mafia ville slå mig ihjel

Aftenens 'Til Middag Hos'-hovedperson fortæller sine gæster om sit vilde eventyr i Sibirien, hvor han slog sig ned med en jægerstamme og forsøgte at hjælpe dem ud af deres nød.

Antropolog og direktør for Nationalmuseet Rane Willerslev er altid på udkig efter eventyr. I sine unge dage bragte hans eventyrlystenhed ham til Sibirien, hvor selvsamme nysgerrighed og engagement endte med at bringe ham i vanskeligheder. Det fortæller han i aftenens afsnit af 'Til Middag Hos', hvor han har besøg af Peter Mygind, Jeanette Ottesen og Jenna Bagge.

I 90'erne slog antropologen sig ned med en jægerstamme i Sibirien i et år. Zobelskindjægerne levede under kummerlige forhold, og det gav Rane en idé. Han ville sende skindet til danske auktioner, hvorefter stammen kunne få profitten. Han havde dog glemt en vigtig detalje.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING! Her er parrene i ‘Vild med dans’ 2020

-  Det var en skide god ide på papiret. Det, jeg bare ikke lige havde taget i betragtning, var den russiske mafia. Og det var dem, der sad på den handel, fortæller Rane i afsnittet og fortsætter:

- Så da de hørte om det, så sendte de politiet efter mig for at arrestere mig, og jeg vidste, at de ville slå mig ihjel, hvis de fandt mig.

LÆS OGSÅ: Underrettet til kommunen af Ditlev: Jeg føler mig stukket i ryggen

Bedst som man troede, at den udholdende opdagelsesrejsende allerede havde bevist sit værd ved at leve et år under de primitive forhold i Sibirien, viste Rane nu for alvor, hvad han var lavet af.

- Jeg må flygte ud i ødemarken, og der levede jeg i ni måneder, fortæller Rane til sine gæsters store forbløffelse.

Se dagens afsnit af 'Til Middag Hos' klokken 19 på TV3 og Viaplay.

LÆS OGSÅ: Frederik og Mary giver stor gave til børnene

Se klippet herunder, hvor Rane fortæller om sin tid i Sibirien

LÆS OGSÅ: Jenna afslører sandheden bag 'Vild med dans'-exit

LÆS OGSÅ: Hun sagde JA!