TV 2-vært udsat for pengeafpresning: Dybt krænkende

I weekenden oplevede tv-vært Kristian Bech noget, som mange taler om, men kun få prøver.

Lørdag eftermiddag tog pludselig en uventet drejning for TV 2-vært Kristian Bech, der blev hacket og forsøgt pengeafpresset.

- Jeg blev kontaktet via whatsapp, hvor der pludselig stod "do you want your account back?". Jeg forstod først ikke, hvad de mente, men opdagede da, at jeg ikke kunne logge ind på min Instagram-profil længere. Jeg skrev tilbage, at jeg ville have min adgang tilbage. Jeg blev derefter afkrævet 200 dollars, som skulle betales i bitcoins, forklarer Kristian til Realityportalen og HER&NU.

LÆS OGSÅ: Christiane afslører: Sådan friede kæresten

Den tidligere politimand var i chok, men han formodede alligevel at holde hovedet koldt.

- Jeg skrev "fuck off and get a life" til dem. Jeg ved jo godt, at betaler man, så afkræver de blot mere. Jeg forsøgte at logge ind på andre måder, hvortil de svarede "dont try logging in dude!". Det var virkelig ubehageligt at mærke, hvordan andre havde taget kontrol over ens konto og liv nærmest, fortæller Kristian, der tænkte over, at hackerne havde adgang til alle hans informationer og billeder.

LÆS OGSÅ: Populær skuespiller er uhelbredelig syg: Sådan går det nu

Kristian Bechs sans for efterforskning, som han har brugt inden for politiet og nu i sit job som vært på 'Som sunket i jorden' og 'De forsvundne fædre' fik han gavn af i weekenden.

- Ved større efterforskning lykkedes det mig at finde et sted på Instagram, hvor de kigger på kontoer, der er hacket. Jeg skulle sende dem en film, hvor de kunne sammenligne med mine billeder på profilen. Nogle timer senere fik jeg igen adgang og kunne med lynets hast ændre sikkerheden på min konto, forklarer Kristian.

LÆS OGSÅ: Nynne Larsen single igen: Jeg er bange for livet

Heldigvis nåede hackerne ikke at dele nogle billeder eller oplysninger.

- Det virker måske banalt nu, men i situationen gik jeg sgu i panik og følte det dybt krænkende at miste kontrollen og samtidig blive afpresset, fortæller Kristian og beroliger sine mange følgere.

- Al sikkerhed er opbygget igen på kontoen, og mine følgere behøver ikke frygte, at hackerens klamme hånd kan nå dem via min profil længere, forsikrer Kristian Bech.

LÆS OGSÅ: Peter Mygind knækkede sammen: Jeg gik grædende hjem