Tobias Hamann (Foto: Per Arnesen)
Tobias Hamann (Foto: Per Arnesen)

Tobias vinder 'Stjerner i trøjen': Nu taler han ud om voldsom oplevelse

Tobias Hamann gik hele vejen og blev vinder af 'Stjerner i trøjen'. En særlig oplevelse sidder dagen i dag stadig lige så tydeligt i kroppen.

Her til aften har vi netop set 32-årige Tobias Hamann vinde 'Stjerner i trøjen'.

For ham har det været et langt, hårdt og givende forløb, og når han ser tilbage på ugerne på Bornholm, er der en udfordring, der overskygger dem alle.

Her overskred han alle sine grænser, og han blev presset så meget, at han begyndte at græde.

LÆS OGSÅ: Blachman og Martin Jensen efter kæmpe drama: Sådan er venskabet nu

Den tidligere vinder af 'Bagedysten' var ellers helt afklaret med, at han ikke skulle springe faldskærm, og derfor var han også forholdsvis rolig, da han satte sig ind i flyvemaskinen med de andre deltagere.

Tobias og Elvira i 'Stjerner i trøjen'. (Foto: Foto: Per Arnesen)
Tobias og Elvira i 'Stjerner i trøjen'. (Foto: Foto: Per Arnesen)

- Jeg troede, at jeg skulle springe fra, da vi skulle lave faldskærmsudspring. Jeg skulle ikke op at springe, den beslutning var taget. For at være helt ærlig, så ønskede jeg det ikke, for jeg turde ikke. Og jeg kunne slet ikke se, hvorfor jeg skulle gøre det, husker Tobias.

LÆS OGSÅ: Jonass og Asta afslører familieforøgelse

Alligevel endte han med at kravle ud af en flyvemaskine, der fløj med en fart på omkring 170 kilometer i timen, hvor han skulle hænge i en stang under dens vinge og så ellers bare give slip.

Selvom han beskriver det som en ud af kroppen-oplevelse, så husker han stadig meget tydeligt hele forløbet.

- Jeg stod bare og rystede, og inden begyndte jeg at græde. Det var fuldstændig sindssygt, og jeg skal aldrig gøre det igen. Men i løbet af opholdet havde vi netop lært at gøre noget så modstridende i forhold til, hvad vi følte, vi havde lyst til i større og mindre grader, hvor det her så var det mest voldsomme, forklarer han.

UPS! Denne reaktion får 'Luksusfælden'-eksperter til at rase

Frygten kunne desværre ikke deles med de andre tilbageværende 'Stjerner i trøjen'-deltagere.

- De synes, det var spændende. Bro ville bare gerne gøre det igen. Der var ikke nogen, der bekymrede sig. Men jeg fik ikke et fedt adrenalinkick ud af det. Jeg var bare bange og rystede hele vejen igennem, siger han.

Derfor sprang jeg alligevel

Som man også kan se i afsnittet, var planen at flyve med og se på, mens de andre sprang. Derfor lyttede han slet ikke efter, da de blev instrueret i, hvordan de skulle gøre, når de skulle springe.

Efterfølgende har Tobias tænkt på, hvorfor han alligevel endte med at give slip for at føle for nogle sekunder, at nu sagde han farvel til livet.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Derfor skulle Bianca ud

Det skyldes blandt andet et konkurrencegen og tanken om, at han efterfølgende skulle se sig selv i øjnene og vide, at han havde gjort alt, hvad han kunne. Og så skyldtes det også det sammenhold, som han på alle missionerne havde fået opbygget med de andre deltagere.

Det er kommet bag på Tobias, der ellers normalt ser sig selv som en meget individuel person, at han var så afhængig af de andre, og at følelsen af at være en familie kunne få ham til at gøre så vild en ting.

- Det har givet mig noget at vide, at man kan gøre sådan noget uden at dø. Det kan man jo sådan set heller ikke altid være sikker på, at man kan. I princippet kan faldskærmen jo lade være med at folde ud, og så klasker du bare ned på jorden. De tanker havde jeg hele tiden. Jeg havde aldrig gjort det uden de andre, siger han.

LÆS OGSÅ: ‘Hjem til gården’-lykke: Faldt for Marie i svømmehallen

Herunder kan du se Tobias, da han stadig var ret sikker på, at han ikke skulle springe. Se hele afsnittet på discoveryplus.