Tina Lund tilbage i sadlen: Vinder stort grand prix

Tina Lund er tilbage i topform efter alvorligt styrt.

Efter flere styrt både i august 2021 og i første halvår af 2022, hvor Tina Lund efterfølgende har kæmpet for at kommet tilbage efter en hjernerystelse, er Tina igen tilbage i sadlen, hvor hun i går i Herning viste stort talent.

Artiklen fortsætter under Q&A videoen af 'Forsidefruen' Jackie.

LÆS OGSÅ: Her er den nye 'Vild med dans'-vært 

- Jaaaaaa, winner off the Grand Prix in Herning 2022, skriver en glad Tina Lund på Instagram og viser pokalen frem.

Ifølge medie Zibrasport har de danske ryttere været superspringende i de internationale klasser ved det imponerede ECCO FEI World Championships i Herning, hvor Tina Lund i går fik en sejr i CSI2* Grand Prix (145 cm) med talentfulde Chacceldi. Også andenpladsen gik til en dansker, mens en nordmand fik bronze.

LÆS OGSÅ: Olivia Newton-John er død

Hesten Chacceldi er en af Tinas to nye talentheste, som hun er ved at træne op til mesterskaber, efter hendes favorithest Carallo blev skadet under transport til et stævne i Holland. Skaden betød dengang, at Tinas drøm om OL blev slukket, og Carallo er stadig ikke 100% tilbage i topform.

- Det er min første rigtig store sejr med Chacceldi. Det er en hest, jeg har haft i fire måneder og har trænet op. Carallo er on and off skadet. Jeg nåede lige at ride med på landsholdet med ham to gange, og nu er han desværre skadet igen. Men heldigvis har jeg andre gode heste på vej op, fortæller Tina til HER&NU og Realityportalen.

Selv er Tina Lund ifølge hende selv 90% tilbage efter de voldsomme styrt.

LÆS OGSÅ: Surprise ved Silas’ bryllup: Se hvem der kom

Stolt af Danmark

Ud over selv at ride til stævnet i Herning har Tina også været kommentator på stævnet, da hun har været i branchen i mange år og kender alle ryttere og heste, og hun er stolt af Danmark.

- Det er dejligt at vinde i Danmark med danske tilskuere. Det var samtidig et kæmpestort og flot arrangement, de havde lavet i Herning, så det er da helt specielt, fortæller Tina fortsat til HER&NU og Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Prins Joachims gensyn med lam Jason Watt: Besøgte ham på hospitalet

Tina Lund og familien er efter otte år i Dubai vendt hjem til Danmark igen, og det skal den garvede rytter lige vænne sig til.

- Den største forskel er vejret. I Dubai er der altid sol. Nu skal jeg vænne mig til at ride i regn igen. Men det er meget anderledes at komme fra Dubai og til Europa igen. Det er større, og der er flere events, og så er det dejligt at komme tilbage og møde alle mine kollegaer igen, fortæller Tina til mediet Zibrasport.

Samtidig nyder Tina at ride for et dansk team.

- Jeg har savnet at være en del af et team, så jeg nyder at være tilbage, fortæller Tina.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 20'-par afslører kønnet

Fremtidige stævner

Lige nu ser Tina frem mod EM, som bliver det næste store i hendes karriere.

- Jeg er i gang med at træne mig selv klar til EM med landsholdet, og så har jeg nogle stævner i Spanien og Belgien, jeg glæder mig til, fortæller Tina til HER&NU og Realityportalen.

 
Vis dette opslag på Instagram
 

Et opslag delt af Tina Lund (@tinalund)