Timm Vladimir om madlavning: Mit kærlighedssprog

Timm Vladimirs kærlighed til madlavning er opstået af en helt særlig grund.

I år kan Timm Vladimir fejre 10-års jubilæum med 'Timm Vladimirs Køkken', som han stiftede efter sin sejr i den første sæson af tv programmet 'MasterChef'. Derudover kan han skrive endnu en kogebog på CV'et.

LÆS OGSÅ: Remee afslører: Det er slut

Artiklen fortsætter under artiklen, hvor ‘Alene i Vildmarken’-deltagere fortæller om tiden efter programmet…

– 'Sommerkogebog' er min fjerde kogebog. Jeg har længe gået med ideer til bogen, men det var først under corona, at jeg fik tiden til at skrive den, forklarer tvværten til HER&NU ved sin bogreception i køkkenet på Amager.

Hans kærlighed for madlavning er ikke opstået ud af det blå. Det fortæller Timms mor, Marianne, 71, som sammen med søsteren, Louise, 51, også var mødt op til receptionen.

LÆS OGSÅ: HER ER DATOEN: Sofie Linde tilbage på tv

– Vi har altid lavet meget mad sammen i familien, så jeg tror, at Timm har det fra mig.

Tv-kokken giver sin mor ret. Da Timm var seks år, blev forældrene skilt. Hans far var alkoholiker, så Timm brugte det meste af sin tid hos sin mor, hvor kødgryderne var samlingspunktet.

– Da jeg boede hjemme, lavede min mor altid meget mad til min søster og mig. Hun har lært mig, at madlavning er en måde at vise kærlighed og omsorg på. Mad er på en måde mit kærlighedssprog, forklarer Timm og fortsætter:

– Derudover er madlavning noget, som vi kan være fælles om i vores familie. Vi bruger meget tid på det, specielt ved årets højtider.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-Kári om Martin: Det har overrasket mig

I påsken, som står lige for døren, har familien en særlig tradition.

– Vi går meget op i at lave en stor påskefrokost. Det gør vi sammen. Det er en tradition. Vi laver typisk 12-14 retter i løbet af dagen, fortæller Timms mor, Marianne.

Nye rammer

Hvor årets påskefrokost afholdes, fortæller familien ikke, men hvis det bliver hos Timm, bliver det i helt nye rammer. De seneste syv år har han boet på Østerbro med sønnen Cassius, 12, og sin ekskone, Katrine Engberg, men efter de blev skilt, fandt han en lejlighed på Nørrebro, som han nyder.

LÆS OGSÅ: Julie Zangenberg melder ud: Det er slut

– Jeg kan godt lide, at der er masser af diversitet, restauranter og gadeliv, og at tingene gerne må være lidt skæve, forklarer Timm.

Sønnen Cassius er også godt tilfreds med området.

– Han synes, at Nørrebro er sindssygt fedt.

LÆS OGSÅ: WOW: Så meget kostede Fie Laursens babyshower