Thomas Bo Larsen åbner op: Så slemt var mit misbrug

Thomas Bo Larsen taler for første gang ud om sit 36 år lange misbrug af stoffer og alkohol.

For første gang nogensinde åbner 58-årige skusepiller Thomas Bo Larsen op om sit misbrug. Det sker i programserien på TV 2 'Langt ude i Lapland', hvor han rejser gennem vildmarken med tv-vært Lene Beier.

Selvom de to ikke kendte hinanden på forhånd, blev de hurtigt tætte. Thomas Bo Larsen understreger allerede fra start, at Lene Beier må spørge ham om alt på hele turen, og at han vil svare hudløst ærligt. Og det gør han.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen støtter Teitur: Jeg kender ham

Skuespilleren har ikke før åbnet op om sit misbrug af frygt for, at han ville falde i igen. Det er først nu, godt otte år efter han kom ud af sit misbrug, at han føler sig sikker nok på, at han ikke ryger tilbage i gamle vaner.

For vanerne havde tag i ham i over halvdelen af hans liv. 36 år for at være helt præcis.

LÆS OGSÅ: Populær skuespiller er uhelbredelig syg: Sådan går det nu

Fordrukne forældre

Det startede, da Thomas Bo Larsen var 12 år. Han kommer fra et hjem, hvor hans far drak sig selv ihjel, og hans mor også drak for meget.

- Jeg følte ikke rigtig noget, da de døde. Det var ikke den store sorg. Min far drak sig helt fuldstændig i smadder til sidst. Jeg kiggede på ham dengang og tænkte: Hold kæft mand, der skal jeg eddermame ikke ende. Men jeg endte fuldstændig samme sted, fortæller skuespilleren i programmet på TV 2.

Det var ikke underligt, at ingen opdagede, at han var på vej i samme retning som sin far. For hans venners hjem var nemlig ikke meget bedre.

- Jeg kendte ikke til andet, så jeg var sammen med alle de andre knægte, som også kom fra ganske almindelige dysfunktionelle hjem. Vi lavede vores egne regler, og det var lidt min familie. Vi startede tidligt med at eksperimentere med forskellige ting. Sniffede lightergas, røg hash. Der var ingen, der opdagede det eller hjalp mig, så det var en glidebane den forkerte vej, fortæller han til Lene i programseriens første afsnit.

LÆS OGSÅ: Medina taler ud om nedturen: Afslører alt

Har begravet sine venner

Dengang var de otte drenge, der sammen navigerede i en verden af alkohol og stoffer. I dag er de fleste døde. Thomas Bo Larsen har måtte begrave 5-6 af sine venner gennem tiden.

Selvom han selv er kommet godt ud på den anden side, så har vejen dertil været lang.

- Det var en hård kamp at komme ud af sådan et misbrug, som jeg havde. Til sidst var det to gram kokain, en flaske vodka, en masse hvidvin og så fire til fem piller til at falde ned på. Hver dag, fortæller han.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik’-deltager skifter karriere: Går i konens fodspor

Thomas Bo Larsen indrømmer da også, at han har været blind for virkeligheden og arbejdet.

- Jeg er gået på arbejde mange gange stadig med alkohol i blodet fra aftenen før. Fordi man er så egoistisk og selvcentreret og fuld af frygt og angst når man er alkoholiker. Man skal bare have sit stof. Det er et dyr, der bare skal have sin mad, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Christiane afslører: Sådan friede kæresten

Abstinenserne var værst

Det var især på grund af abstinenserne, at det var svært for skuespilleren selv at finde vejen ud. Han mindes en tid, hvor han boede i en kælder i Søborg og adskillige gange forsøgte at stoppe sit misbrug.

- Jeg ville ikke ønske det for min værste fjende. Jeg afgiftede mig selv 4-5 gange. Jeg vidste ikke engang, at det var det, jeg gjorde, jeg tænkte bare, at nu skal jeg holde op med at drikke. Da jeg afgiftede mig selv for fjerde gang, tog jeg en kæmpestor kniv, som var det eneste, jeg havde arvet fra min far, og kørte den ind i væggen. Mærket skulle minde mig om, hvor hårdt det var at afgifte mig selv. Det var der til sidst, at jeg fandt ud af, at nu var jeg nødt til at råbe om hjælp.

LÆS OGSÅ: Alex Nyborg Madsen har tabt 62 kg: Jeg var bange for at dø

For skuespilleren var det organisationen Anonyme Alkoholikere, der i sidste ende blev hans vej ud. Her mødte han nemlig mange andre med samme problemer som ham selv.

- Det skal gøre ondt, før det kan gå godt. Det går meget godt i dag. Det gjorde meget ondt dengang, mindes skuespilleren, der medvirkede i Thomas Vinterbergs Oscar-vindende film 'Druk' fra 2020, som netop handler om alkoholkulturen i Danmark. Det var efter filmens premiere, at Thomas Bo Larsen fik mod til at give sin historie videre.

Se ham fortælle sin i historie i 'Langt ude i Lapland - med Thomas Bo og Lene Beier', der har premiere i aften den 14. marts klokken 20.00 på TV 2.

LÆS OGSÅ: Præsident Zelenskijs utrolige historie: Komiker og krigshelt