Susanne Bier fik Æres-Bodil: Et heftigt år

Den prisvindende filminstruktør, Susanne Bier, modtager endnu en stor pris.

Det var en glad og stolt Susanne Bier, der sidste lørdag aften modtog årets Æres-Bodil. Den 61-årige filminstruktør, som også har både Oscar, Emmy, Golden Globe, Robert og Carl Th. Dreyer-priser stående hjemme på reolem, var overrasket over, at hun skulle hædres for at være dansk films største eksportsucces allerede nu.

LÆS OGSÅ: Stort chok: Ramt af blodprop

– Jeg synes, det er ”allerede”, for jeg er overhovedet ikke nær ked af det eller træt af at lave film og tv. Men det kan være, at jeg kan nå at få en Bodil til. Lige nu drejer alt sig dog om min nye store tv-serie i 10 afsnit 'The First Lady'. Og så skal jeg holde sommerferie, for det har virkelig været et heftigt år, afslørede Susanne Bier, da danske filmkritikere for 75. gang uddelte Bodilpriser på Folketeatret.

– Jeg skal være herhjemme i Danmark til sommer. Jeg var på optagelser i Atlanta hele sidste sommer, hvor der var 45 grader varmt. Vi var indenfor i aircondition hele dagen, og når man kom ud, var det umuligt at ånde. Så jeg skal være hjemme i skønne Danmark og spise masser af jordbær og grønærter, og jeg glæder mig simpelthen så meget, fortalte den travle instruktør.

LÆS OGSÅ: CHOK: ‘X Factor’-dommer er blevet single

Optagelserne i Atlanta var til Susannes nye amerikanske tv-serie om amerikanske præsidentfruer. Her spiller Viola Davis den tidligere amerikanske førstedame Michelle Obama, Michelle Pfeiffer er Betty Ford, og Gillian Anderson er Eleonore Roosevelt.

– Serien er sjov og underholdende og et lagkagesnit gennem kvinders historie i 120 år. Og det er fint at se, at nogle af de betonmure, som den ældste, Eleonore Roosevelt, er oppe imod, dem er Michelle Obama også oppe imod, fortalte Susanne, der som kvindelige filminstruktør ikke mærker forskelsbehandling så meget i Danmark, som hun gør i udlandet.

LÆS OGSÅ: Tina Lund i vildrede: Hvorfor dropper de ‘Forsidefruer’?

– Jeg har indimellem tænkt: ”Sådan ville den person jo aldrig nogensinde tale til en mand”. Jeg møder det jævnligt, men jeg har nok bare valgt at tænke: ”Okay, så de siger sådan, og så må jeg lade som om, jeg ikke hører det”. Jeg kommer fra gode, kærlige og sunde forældre, jeg har været heldig, så jeg har

altid kunnet holde fast i mig selv, sagde Susanne, inden hun pakkede sine ting og satte kurs mod lufthavnen for at tage på en lang amerikansk reklame-turné for 'The First Lady'.

LÆS OGSÅ: Christiane viser ringen frem: Skal giftes