Stor 'Paradise Hotel'-stjerne har vigtig rolle i 'Operation X'-program

Reality-stjernen kan fortælle en barsk historie fra sin fortid. Den historie blev starten på en undersøgelse af indkøb af ammunition til det danske forsvar.

Når det undersøgende og afslørende TV 2-program 'Operation X' løber over skærmen i morgen aften, er det med en af de helt store 'Paradise Hotel'-stjerner i billedet, men denne gang i en noget mere alvorlig udgave, end vi kender.

LÆS OGSÅ: Bro om bruddet med Elina: Det hårdeste, jeg har prøvet

I programmet skal journalisten Morten Spiegelhauer undersøge, hvordan der er sket gentagende fejl i det danske forsvar, når der er blevet indkøbt ammunition, hvilket blandt andet har ført til ulykker - som altså har haft alvorlige konsekvenser for soldaterne, der var involveret.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche raser over gravid-kommentar – nu tager hun hævn

En af de soldater var Philip May, der som 21-årig i 2010 var udsendt som soldat til Afghanistan. Men inden 'Paradise Hotel'-stjernen blev udsendt, skulle han sammen med sine soldaterkammerater på en sidste øvelse i Oksbøl, og her skete en slem granatulykke, som kostede Philips to kammerater livet. Ulykken opstod, fordi granaterne havde nogle alvorlige fejl. Det hele fortæller han meget ærligt og i detaljer om i programmet.

LÆS OGSÅ: Surprise fra Ankerstjerne: Skifter karriere

- Det var en hård omgang, men også en nødvendig omgang. Hvis man kan være med til, at noget så frygteligt ikke sker igen, så synes jeg, man skal gøre det. Det er en forfærdelig og meget tankevækkende sag, og jeg er glad for, at 'Operation X' har taget den op, siger 31-årige Philip May til Realityportalen.

Vi er vant til at se ham som en sprudlende reality-stjerne i blandt andet 'Paradise Hotel', hvor han deltog i 2017, og derfor kan det komme bag på nogle, at han har en så voldsom oplevelse i bagagen. Han har tidligere åbnet op om sin fortid og i flere sammenhænge fortalt, at fortidens oplevelser stadig sidder i ham i dag, og at de to kammerater i Oksbøl ikke er de eneste kammerater og kolleger, han har mistet i sin tid som soldat.

Philip og Simone. Foto: Anthon Unger.
Philip og Simone. Foto: Anthon Unger.

- Det er jo helt godnat, at man ikke bare køber noget, der fungerer. Det er lidt mærkeligt, man har de tanker - men godt, at man er ude af det her show. Hvis det er det, der foregår. Men alligevel tænker man på alle sine soldaterkammerater, som stadig er derinde. Vi var pisse bange. Den følelse sidder der stadigvæk. For hver gang man puttede en granat i det rør, så havde man en fornemmelse af, at det ville gå galt, udtaler Philip May til TV 2 i 'Operation X'. 

LÆS OGSÅ: Dagen før premieren: ‘Paradise’-babe ville ikke være med alligevel

Philip May danner par med Simone Hvenegaard, som han fandt sammen med, da de begge deltog i 'Paradise Hotel'. De har været fra hinanden et par gange siden, men i december 2019 kunne de igen fortælle, at de er kærester.

Se 'Operation X: Fejlskud i forsvaret' den 18. juni klokken 20.00 på TV 2 eller allerede nu på TV 2 PLAY.