Stolt af sine sønner: Livets skole overgår alt

De fleste, der har fulgt Peter Mygind gennem hans karriere, ved, at han har et ualmindeligt stort hjerte. Og den egenskab synes at være gået i arv til hans to sønner.

For 23 år siden var Peter Mygind med til at starte den danske afdeling af hjælpeorganisationen PlanBørnefonden, og siden har han været på flere rejser ud for at se modtagerne af støtten.

Hans to sønner, Julius på 28 år og Valdemar på 22, har været med på alle hans rejser, og Peter sætter stor pris på, at han har haft mulighed for at dele de svære, rørende, men også livsbekræftende oplevelser med dem.

LÆS OGSÅ: Tabt sig på grund af stress

 Peter og hans sønner besøgte i 2014 deres fadderbarn Emma i Zambia (Foto: PlanBørnefonden)

- Det er den bedste skole. Livets skole overgår alle bøger. At få lov at tage børnene med og se dem stå med åben mund og polypper, fordi den virkelighed, de oplever, er så fjern fra den, de kender til derhjemme fra, fortæller 57-årige Peter og følger op:

- Vi skal selvfølgelig ikke være kede af, at vi er så heldige, at vi er født dér, hvor vi er, og at vi er så privilegerede. Men det er en vigtig læring at huske at dele ud af det privilegie, siger han.

LÆS OGSÅ: Janni Ree helt ude af den: Frygter, vi ikke kan rejse hjem
Perspektiv og taknemmelighed
Derfor gør det også Peter stolt, at hans ældste søn, sammen med sin kone og parrets to små børn, på eget initiativ netop har valgt at blive Planfadder for en pige i Zimbabwe.

- Det er fantastisk, at man kan inspirere sine børn til at kigge udover deres egen næsetip. I virkeligheden er det jo dét, det handler om. At vi kigger ud af. Hvis vi lukker os om os selv og kun tænker på os selv, så tror jeg ikke på, at verden kan overleve, pointerer skuespilleren og slår endnu et slag for organisationen.

- Det er meningsfuldt at være en del af. Du er med til at støtte ikke bare ét barn men en hel landsby til at tro på, at der er håb for en fremtid. Du får et andet perspektiv, og jeg vil vove at påstå, at du også får en anden ydmyghed og taknemmelighed for dit eget liv, forklarer Peter.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Ung mor i vildt vægttab

 Peter har også haft lejlighed til at besøge en skole i Zambia, der med PlanBørnefondens hjælp fik bygget toiletter (Foto: PlanBørnefonden)

Den altid glade skuespiller har gennem årene både haft sponsorbørn i Senegal, Indien og Zambia, som han ved flere lejligheder har været nede at besøge.

- Det er meget rørende og fantastisk. Ét er at læse om fattigdom eller at se den på tv. Noget andet er at stå midt i den. At lugte, mærke og se, hvordan de bor i huse, der er bygget af noget kolort og jord, og hvordan mange hverken har adgang til vand eller strøm, siger Peter Mygind.

LÆS OGSÅ: Kias dejlige jule-nyhed: Flytter hjem til København

LÆS OGSÅ: Derfor har Sia mistet håret på dele af hovedet
For 23 år siden var Peter Mygind med til at starte den danske afdeling af hjælpeorganisationen PlanBørnefonden, og siden har han været på flere rejser ud for at se modtagerne af støtten. Hans to sønner, Julius på 28 år og Valdemar på 22, har været med på alle hans rejser, og Peter sætter stor pris på, at han har haft mulighed for at dele de svære, rørende, men også livsbekræftende oplevelser med dem. LÆS OGSÅ: Tabt sig på grund af stress Peter og hans sønner besøgte i 2014 deres fadderbarn Emma i Zambia (Foto: PlanBørnefonden) - Det er den bedste skole. Livets skole overgår alle bøger. At få lov at tage børnene med og se dem stå med åben mund og polypper, fordi den virkelighed, de oplever, er så fjern fra den, de kender til derhjemme fra, fortæller 57-årige Peter og følger op: - Vi skal selvfølgelig ikke være kede af, at vi er så heldige, at vi er født dér, hvor vi er, og at vi er så privilegerede. Men det er en vigtig læring at huske at dele ud af det privilegie, siger han. LÆS OGSÅ: Janni Ree helt ude af den: Frygter, vi ikke kan rejse hjem Perspektiv og taknemmelighed Derfor gør det også Peter stolt, at hans ældste søn, sammen med sin kone og parrets to små børn, på eget initiativ netop har valgt at blive Planfadder for en pige i Zimbabwe. - Det er fantastisk, at man kan inspirere sine børn til at kigge udover deres egen næsetip. I virkeligheden er det jo dét, det handler om. At vi kigger ud af. Hvis vi lukker os om os selv og kun tænker på os selv, så tror jeg ikke på, at verden kan overleve, pointerer skuespilleren og slår endnu et slag for organisationen. - Det er meningsfuldt at være en del af. Du er med til at støtte ikke bare ét barn men en hel landsby til at tro på, at der er håb for en fremtid. Du får et andet perspektiv, og jeg vil vove at påstå, at du også får en anden ydmyghed og taknemmelighed for dit eget liv, forklarer Peter. LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Ung mor i vildt vægttab Peter har også haft lejlighed til at besøge en skole i Zambia, der med PlanBørnefondens hjælp fik bygget toiletter (Foto: PlanBørnefonden) Den altid glade skuespiller har gennem årene både haft sponsorbørn i Senegal, Indien og Zambia, som han ved flere lejligheder har været nede at besøge. - Det er meget rørende og fantastisk. Ét er at læse om fattigdom eller at se den på tv. Noget andet er at stå midt i den. At lugte, mærke og se, hvordan de bor i huse, der er bygget af noget kolort og jord, og hvordan mange hverken har adgang til vand eller strøm, siger Peter Mygind. LÆS OGSÅ: Kias dejlige jule-nyhed: Flytter hjem til København LÆS OGSÅ: Derfor har Sia mistet håret på dele af hovedet