Stine Kronborg: Julen bliver noget helt specielt i år

Stine Kronborg glæder sig ekstra meget til julen i år, da Leo i år kan forstå julen, men også fordi den skal fejres sammen med hele familien i USA.

Stine Kronborg har siden starten af 90'erne fejret jul i USA, hvor hendes to brødre bor, men det er i følge Stine mange mange år siden, at de alle tre har holdt jul sammen, men det skal de i år. Stine er den eneste i familien, der er tilbage i Danmark, men hun tager med glæde til USA i julen for at være sammen med familien. I år skal julen fejres i Florida, og hele familien er samlet, fortæller Stine til Realityportalen.

- At vi alle er samlet, det har nok ikke været sket siden 80'erne, fordi vi bor så langt fra hinanden. Så vi bliver mine to brødre, deres koner og børn. Og så kommer min storebrors svigermor, som faktisk har fødselsdag den 25. december, så vi skal også holde fødselsdag for hende.

Stine Kronborg rejser til Florida i julen, hvor hun i år skal tilbringe dagene med begge sine storebrødrer. (Foto: Bo Nymann)
Stine Kronborg rejser til Florida i julen, hvor hun i år skal tilbringe dagene med begge sine storebrødrer. (Foto: Bo Nymann)

- Det kvarter, som min storebror bor i, er kendt for alt deres julebelysning, så de giver den gas på det område. Der kører sågar turistbusser gennem området for at vise lyset. Alle skal derfor huske at tænde lyset samtidig, det går de MEGET op i, og det er meget stort i USA.

LÆS OGSÅ: Populær reality-babe gør comeback efter ti år

Traditionerne i USA adskiller sig en del fra de danske, og særligt den 24. december er meget anderledes.

- Den 24. december er lidt speciel, da vi holder Christmas Eve, som er en christmas party, hvor folk kommer og siger glædelig jul og kommer med en æske kagedåser eller har andet med til festen. Det er meget kendt amerikansk, at man serverer nogle små retter, som man kan stå op og snacke.

Stine fortæller, at når det er ved at blive mørkt, så har alle husene tændt lysposer, som er super flot.

- Vores familie er en af de familier, der er kendt for deres christmas partys, blandt andet fordi at en af mine poles befinder sig i huset og har været oppe et par. Når vi sætter den op, så er det faktisk mest drengene, der danser op ad den, fortæller Stine.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg fylder 40 år: For træt til fest

Til familiens christmas partys kommer naboer og venner forbi, og Ifølge Stine er de alt fra 25 til 60 mennesker. Selvom deres christmas partys i USA er ret vilde, så glemmer de ikke børnene.

- Inden midnat skal man sørge for, at de små børn er kommet i seng, og at de husker at sætte mælk og cookies ud til julemanden. I vores familie sætter vi det ofte på spisebordet ved siden af juletræet, og så er det jo spændende at se, om julemanden har været med en lille gave, når man vågner op morgenen.

DET SÅ DU IKKE PÅ TV: ‘Paradise’-vinder tog vild hævn

Alle åbner gaver den 25. december

Stine er glad for de amerikanske traditioner, der lader børnene vente til den 25. december, før de må åbne gaver.

- Jeg elsker den tradition. Jeg elsker, at julemanden vælger USA til sidst. Jeg synes det er rigtig lang tid for børnene at skulle vente på at åbne gaver til efter maden, hvor man også bare er træt som barn. Så jeg synes faktisk, at det er fedt, at vi kan tage det stille og roligt om morgenen med at åbne gaver.

LÆS OGSÅ: WHAT! ‘Nybygger’-deltager scorer 3 millioner

Leo er det mindste barn i familien, da Stines brødre begge har store børn.

- Det er jo også en fordel for mig, som ikke har lige så mange penge lige nu, så jeg ved, at der nok skal komme en gaveregn over ham.

LÆS OGSÅ: CHOK: TV3 dropper ny sæson 'Paradise Hotel'

De danske traditioner er gledet ud

Modsat andre amerikanere, går familien ifølge Stine meget op i julemaden. Stine prøvede for år tilbage at indføre danske traditioner som f.eks. risalamande, men det er efterhånden gledet ud, hvilket Stine har det fint med.

- Jeg har jo vænnet mig til amerikansk/engelsk mad, fordi min storebrors kone er fra England. Vi spiser lækker steg, lækker sovs og tilbehør - det er bare god mad. Fordi min storebror er konditor, så kommer der også en masse lækre desserter. Vi leger også gæt og grimasser, spiller nogle spil og hygger.

LÆS OGSÅ: Paradiso afslører hemmelige detaljer om ‘Paradise Hotel’

Stine har dog en tradition, som hun gerne vil have indført.

- Jeg kan godt lide at gå i kirke og håber på, at vi finder en kirke i Florida. Jeg synes sgu der er noget specielt ved at gå i kirke, der er bare en lækker akustik og en helt specielt stemning omkring jul.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen afslører: Så seriøst er mit nye forhold

Leo elsker julen

Ifølge Stine elsker Leo julen, og han går og pynter op på eget initiativ og åbner julekalender.

- Jeg har jo lavet pakkekalender, og det er meget sjovere i år, hvor han virkelig er begyndt at forstå det. Og så er det jo også den måned, han har fødselsdag, så Leo synes julemåneden er den fedeste.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg afslører: Her er Leos far

- Vi ser også lidt Tinka, hvis han er vågen, men jeg er personligt bange for at følge med, da der er nogle dage, vi mister, når vi rejser. Men Tinka er den julekalender, der lige har fanget mest. På grund af caféen, så når vi ikke at komme hjem til de andre. Tinka er den, der passer med, at vi har gjort klar med nattøj og lige skal putte lidt på sofaen inden sengetid.

Stine har et håb om, at Leo vil blive to-sproget, og hun har derfor talt en del engelsk med ham, så han kan tale med deres amerikanske familie og venner.

LÆS OGSÅ: Fans vil boykotte ‘Keeping Up With the Kardashians: Uacceptabelt

- Det er først i år, at Leo er begyndt at tale, men der er faktisk mange engelske udtryk som: thank you, your welcome, bye bye og sådan. Han kan godt, og han er godt klar over, at der er flere forskellige sprog.

Stine er væk hele julen og skal også fejre nytår i Florida.

LÆS OGSÅ: UUH! Ny fyr giver ‘Paradise’-babe sommerfugle i maven