Søstrene endelig samlet: Tæt på tårer

Det var rørende da dronning Anne-Marie blev genforenet med sine søstre.

Efter seks måneders adskillelse blev dronning Anne-Marie, 75, i sidste weekend genforenet med sine to søstre, dronning Margrethe, 81, og prinsesse Benedikte, 77. Og med adskillige arrangementer sørgede de tre søstre for at få mest muligt ud den sparsomme tid sammen.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary afslører: Sådan opdrager vi børnene

Anne-Marie, der bor i Grækenland med sin mand, kong Konstantin, 81, var i Danmark for at deltage i den sidste uddeling af Dronning Ingrids Hæderslegat, og det blev en rørende aften med musik og dans i riddersalen i Christian IX's Palæ.

Hun var flere gange tæt på tårer, ikke mindst fordi hendes mor, dronning Ingrids, drøm om at åbne palæerne gik i opfyldelse.

– Jeg er sikker på, at det ville glæde min mor, at der bliver danset ballet i de fire palæer på Amalienborg. Jeg tror, hun sidder på sin lille lyserøde sky og ser med, sagde Anne-Marie i programmet, der blev sendt på TV2.

LÆS OGSÅ: Nu griber kronprinsparret ind: Beskytter Isabella

Allerede søndag eftermiddag havde det kongelige trekløver dans på programmet. De var i Det Kongelige Teater på Kongens Nytorv for at se Det Kongelige Teaters Balletskoles 250-års jubilæumsforestilling.

Den overværede de fra kongelogen, hvor de netop selv som børn fik smag for musik og dans, når de ledsagede deres forældre til forestillingerne.

Lørdag aften var dronning Anne-Marie og prinsesse Benedikte også med, da dronning Margrethe forlagde residensen til Fredensborg. At de kunne være med, gjorde majestæten ekstra glad.

LÆS OGSÅ: Frederiks rørende gensyn: Han har passet på mig

– Jeg har, som De godt ved, glædet mig hele vinteren til at være tilbage på Fredensborg. Det gør også dagen helt speciel, at begge mine søstre, der ligesom jeg er vokset op her hvert forår og hvert efterår, kan være sammen med mig netop i aften. Det gør dagen lidt ekstra speciel, sagde dronningen taknemmeligt til de mange lokale borgere, der var mødt op i fakkeltog for at byde hende velkommen.