Søren Vester har hænderne fulde: Elsker at hjælpe andre

På den gamle præstegård i Thise nyder Søren Vester livet med hustruen Dorthe, 46, og sønnerne, Holger på 15 år og Sigurd på 12.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’ søger deltagere

Artiklen fortsætter under videoen.

Til daglig har den 44-årige designer og handyman ofte travlt med tv-optagelser og andre opgaver, så han ved, hvor vigtigt det er også at tage den med ro indimellem.

- Vi har brug for at se anderledes på verden. Vi står på skuldrene af traditionerne, og dem skal man selvfølgelig bibeholde, men vi er også i en oprydningsfase efter coronaen. Vi skal gentænke den måde, vi gør tingene på, for vi har haft for travlt. Sørg nu for at få middagssøvn hver dag og kom ud i naturen, siger Søren, der selv for en håndfuld år siden flyttede hjem til halvøen Salling med familien efter 10 år i København.

Og han deler gerne ud af sine gode erfaringer. Der sker blandt andet i foredrag om at være kreativ på kommando og at se mulighederne i landsbyen.

- Få hovedet og sindet med i det, du laver. Du skal kunne hvile i dig selv. Jeg er jo en glad mand, fordi jeg laver det, der gør mig lykkelig.

LÆS OGSÅ: Michael Juul Sørensen er død

- Vi er så småt startet med at lave den nye sæson af have programmer, der skal sendes i foråret. (Foto: DR)
- Vi er så småt startet med at lave den nye sæson af have programmer, der skal sendes i foråret. (Foto: DR)

Fantastisk stemning

Sammen med ejendomsmægler Line Frank og tømrer Dennis Lindequist har han også i 11 sæsoner af ”I hus til halsen” hjulpet andre til et lykkeligere liv.

Det er noget, der også giver ham et kick.

-  Det, der er det fantastiske, er at møde de mennesker, vi kommer ud til. Vi kommer jo for at hjælpe. Og deres familier og venner kommer for at hjælpe. Alle ved, vi skal gøre noget godt. Det gør bare, at der er en fantastisk stemning. Alle ved godt, at dem, vi er hos, står i en særlig situation, og så bliver der bare rykket. Man kan også hurtigt mærke, at de får fjernet en stor byrde, noget de måske har gået og gemt sig med. Pludselig kan de se lyset igen. Det er virkelig skønt at være vidne til, at de får håbet tilbage, fortæller Søren Vester, der sagtens kan sætte sig ind i, hvorfor et renoveringsprojekt går i stå, eller tingene pludselig fylder alt for meget i hjemmet, så alt virker uoverskueligt.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-deltager har sagt jobbet op: Det skal jeg nu

– Folk tror tit, at de er de eneste, der står med et problem. Men det kan ske for alle, at livsbanen ændrer sig. Det kan være sygdom, skilsmisse, arbejde eller noget fjerde. Og pludselig vokser problemer sig over hovedet, men det kan være så svært at bede om hjælp. Nogle gange kan det også være nødvendigt at bide i det sure æble og tage et økonomisk tab for at komme videre fra et hus. Fordi man skal videre med sit liv. Alt kan ikke gøres op i penge. For spørgsmålet er rettere, hvad du kan holde til som menneske, end hvad din bank kan klare.

Sammen med ejendomsmægler Line Frank og tømrer Dennis Lindequist hjælper Søren familier, der ikke kan få solgt deres huse. (Foto: DR)
Sammen med ejendomsmægler Line Frank og tømrer Dennis Lindequist hjælper Søren familier, der ikke kan få solgt deres huse. (Foto: DR)