Søren Ryges familietragedie: Mit livs sorg

Tv-værten åbner endelig op om tabet af hans ekskone og mor til hans søn.

Selv om Søren Ryge Petersen altid har været meget generøs med at fortælle om sig selv og sine oplevelser, har han værnet om sin familie og sit privatliv. I et meget personligt interview med Kristeligt-Dagblad i anledning af hans 75-års fødselsdag åbner DR-legenden dog op og taler om den store sorg, han bærer på.

- Min anden hustru, Maj, fik en svulst i hjernen, som hun døde af efter 12 år i 2007. Det er noget, der trækker dybe spor, og man aldrig glemmer, siger han om tabet af Maj Scharff, der kun blev 57 år.

De var gift fra 1985 til 2000 og fik sønnen Malthe, 34. Forinden havde han i 15 år været gift med Margrethe Brogaard, der er mor til hans børn Jens, 48, og Signe, 50. De sidste mange år har han dannet par med Cathrine Becher, der er lærer.

 Som 65-årig regnede Søren Ryge Petersen med at have fem år tilbage af sin tv-karriere. Nu trækker han selv stikket på sine direkte programmer fra haven, men fortsætter med at lave udsendelser, hvis den rigtige idé dukker op. Han har tidligere markeret sig med den rørende serie om brødrene Anders og Julius, som han blev nabo til da han i 1984 flyttede til Djursland (Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix)

LÆS OGSÅ: Steffen fra ‘Landmand søger kærlighed’ deler stor nyhed

I interviewet med avisen fortæller han også, hvordan hans børn og ikke mindst børnebørnene har udløst en glæde hos ham, der ikke kan sammenlignes med noget andet.

- Vi har stadigvæk så meget dyb, dyb glæde af hinanden. Alt muligt andet i livet er tilfældigt, eller også har du det til låns, eller også kan du aldrig vide med dit helbred, men børnene, du! Det er det sikre, sagde han for tre år siden til Billed-Bladet.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy på hospitalet med pludselig blødning

I Kristeligt-Dagblad tøver han ikke med at fremhæve børnebørnene som det vigtigste, der er sket for ham i de senere år.

-  At jeg har fået børnebørn. Det, at man først har fået børn og siden får oplevelsen af børnebørn. Det er uden sammenligning det største, glædeligste og langvarige. Og det bliver da også rollen som bedstefar, der kommer til at fylde mest i hans otium.

- Nu glæder jeg mig til at blive pensionist og læse nogle bøger. Jeg skal ikke ud og rejse og alt muligt pjat – jeg skal være derhjemme, sove længe, sove middagslur og være sammen med alle mine gode børn og børnebørn. Så enkelt er det, slog han i sidste uge fast i BT.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Uhyggelig sandhed bag telefonsamtale mellem Peter Madsen og kæreste
Selv om Søren Ryge Petersen altid har været meget generøs med at fortælle om sig selv og sine oplevelser, har han værnet om sin familie og sit privatliv. I et meget personligt interview med Kristeligt-Dagblad i anledning af hans 75-års fødselsdag åbner DR-legenden dog op og taler om den store sorg, han bærer på. - Min anden hustru, Maj, fik en svulst i hjernen, som hun døde af efter 12 år i 2007. Det er noget, der trækker dybe spor, og man aldrig glemmer, siger han om tabet af Maj Scharff, der kun blev 57 år. De var gift fra 1985 til 2000 og fik sønnen Malthe, 34. Forinden havde han i 15 år været gift med Margrethe Brogaard, der er mor til hans børn Jens, 48, og Signe, 50. De sidste mange år har han dannet par med Cathrine Becher, der er lærer. Som 65-årig regnede Søren Ryge Petersen med at have fem år tilbage af sin tv-karriere. Nu trækker han selv stikket på sine direkte programmer fra haven, men fortsætter med at lave udsendelser, hvis den rigtige idé dukker op. Han har tidligere markeret sig med den rørende serie om brødrene Anders og Julius, som han blev nabo til da han i 1984 flyttede til Djursland (Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix) LÆS OGSÅ: Steffen fra ‘Landmand søger kærlighed’ deler stor nyhed I interviewet med avisen fortæller han også, hvordan hans børn og ikke mindst børnebørnene har udløst en glæde hos ham, der ikke kan sammenlignes med noget andet. - Vi har stadigvæk så meget dyb, dyb glæde af hinanden. Alt muligt andet i livet er tilfældigt, eller også har du det til låns, eller også kan du aldrig vide med dit helbred, men børnene, du! Det er det sikre, sagde han for tre år siden til Billed-Bladet. LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy på hospitalet med pludselig blødning I Kristeligt-Dagblad tøver han ikke med at fremhæve børnebørnene som det vigtigste, der er sket for ham i de senere år. -  At jeg har fået børnebørn. Det, at man først har fået børn og siden får oplevelsen af børnebørn. Det er uden sammenligning det største, glædeligste og langvarige. Og det bliver da også rollen som bedstefar, der kommer til at fylde mest i hans otium. - Nu glæder jeg mig til at blive pensionist og læse nogle bøger. Jeg skal ikke ud og rejse og alt muligt pjat – jeg skal være derhjemme, sove længe, sove middagslur og være sammen med alle mine gode børn og børnebørn. Så enkelt er det, slog han i sidste uge fast i BT. LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Uhyggelig sandhed bag telefonsamtale mellem Peter Madsen og kæreste