Sofie Linde taler ud: Syg kultur

Sofie Linde indrømmer, at hun er blevet klogere.

Det er ingen hemmelighed, at Sofie Linde gerne slår et slag for ligestilling og ikke mindst #MeToo-bevægelsen, som hun fik på alles læber, da hun holdt sin berømte tale om sexisme som vært på 'Zulu Awards 2020'.

LÆS OGSÅ: CHOK: Derfor er Elvira stoppet med at spise 

Derfor har mange også spurgt hende, hvad hun mener om dokumentarserien om Simon Spies, der i disse dage er på alles læber, og nu tager hun bladet fra munden.

- Jeg har ikke levet samtidig med Simon Spies, men jeg kender historierne om ham. Jeg har hørt dem fortalt og lappet det i mig som underholdning. Set klippene. Set filmen. Købt ind på fortællingen om ham som et ikon, der lykkedes med at skide janteloven et stykke. Men jeg forstår nu, at der er mange flere kommaer og udråbstegn at tilføje i fortællingen og opfattelsen af Simon Spies, skriver hun på Instagram og fortsætter:

LÆS OGSÅ: CHOK: ‘Forsidefrue’ på hospitalet efter voldsom blødning

- Føj for en syg kultur, der har ligget som et veludtænkt system lige under det glamourøse rejseimperium, til at udnytte unge kvinder - ja, faktisk børn - hos Spies Rejser. Blot for at behage ‘rejsekongen’. Det må have stukket i hjertet og minderne hos de kvinder, som dengang blev hvirvlet ind i det syge nætværk af voksne mennesker, som misbrugte dem, deres tillid og deres ungdom, hver gang han er blevet lovprist i pressen, på lærredet eller i den almene samtale - fuldstændig ukritisk.

LÆS OGSÅ: Fra sorg til glæde: Julie Lyck gravid

Ingen er hævet over loven

Den garvede tv-vært giver ikke meget for dem der mener, at pigerne burde have sagt fra. Hun mener i stedet, man skal rykke fokus hen til de voksne mennesker, der var ansat i og omkring Simon Spies, som ikke sagde fra.

LÆS OGSÅ: Dansk stjerne smider bombe på den røde løber: Skal skilles!

- Ja, faktisk var det alle, som så til. Og lod stå til - og ikke hjalp de unge kvinder. Endda dækkede over Simon og hans ekstremt krænkende - og ulovlige - adfærd. Og på den måde også var en del af et sygt spin af råddenskab og misbrug. En fuldstændig ukritisk hyldest af manden og hans gøren helt frem til i dag, skriver hun og fortsætter:

- INGEN - uanfægtet hvor dygtig, charmerende, rig eller kendt man er - er hævet over loven, almen pli og medmenneskelighed! Til de medvirkende i dokumentaren; Tak for jeres mod og jeres historie. Jeg står lige bag jer

LÆS OGSÅ: Efter utroskab: Nu taler Christel ud 

Sofie Lindes opslag høster massiv støtte på Instagram, hvor mange prominente kvinder som blandt andet Birgtig Aabye, Pernille Rosendahl og Carla Mickelborg bakker op om opslaget og holdningen. Se hele Sofie Lindes opslag herunder:

 
View this post on Instagram
 

A post shared by S O F I E L I N D E (@sofielinde1)