Smukt farvel: Uffe Ellemann-Jensen fik det sidste ord

Der var ikke et øje tørt, da politikeren sagde farvel.

Ikke et øje var tørt, da TV 2 i går sendte 'Det sidste ord' med nu afdøde Uffe Ellemann-Jensen i front og journalist og vært Mikael Bertelsen i interview-stolen.

I programmet, der er optaget med aftale om, at det først må sendes, efter hovedpersonens død, ser Uffe Ellemann-Jensen tilbage på sit begivenhedrige liv både inden- og udenfor den politiske bane.

LÆS OGSÅ: Prins Felix og prins Nikolai: Vi savner far

Som programmets titel også hentyder til, får hovedpersonen det sidste ord. Så det fik Uffe Ellemann-Jensen selvfølgelig også.

Seerne var vidner til, at Mikael Bertelsen til sidst i programmet efterlader Uffe Ellemann alene i det meget nøgne og rolige studie. Der bliver stille i noget tid, imens han kigger intenst ind i kameraet. Og her var der nok mange, som troede, programmet var slut, men så skete der noget.

- Tak fordi I ville høre på mig nok engang, lød det fra Ellemann.

LÆS OGSÅ: Optagelser til ny tv-serie: Ditte og Louise bag kameraet

Herefter måtte seerne finde en store pakke Kleenex frem, for Uffe Ellemann begyndte at synge Louis Armstrongs kendte nummer 'What a wonderful world'.

- I see trees of green, red roses too, I see them bloom, for me and You. And I think to myself what a wonderful world.

Det blev hans sidste ord. Et smukt og rørende farvel fra en af Danmarks mest markante politikere.

LÆS OGSÅ: CHOK: Prins Christian stopper på Herlufsholm

Ikke en tilfældig sang

'What a wonderful world' er ikke et helt tilfældigt sangvalg. Blot tre uger før sin død talte han med Anna Ingrisch i P1’s Genstart om og at finde trøst i Louis Armstrongs smukke sang.

– Den giver da det håb, at når jeg kigger tilbage på mit liv, så har det været et vidunderligt liv. Jeg har knagme ikke mere tilgode. Livet og menneskeheden er næppe toppet med en selv. Og det er meget rart at vide, lød det fra den karismatiske mand.

Uffe Ellemann-Jensen døde den 19. juni 2022. Han sov stille ind på Rigshospitalet omgivet af sin familie og til lyden af Tivolis fyrværkeri. Det fortalte sønnen Jakob Ellemann-Jensen til Aftenshowet.

LÆS OGSÅ: Nygifte prins Gustav og prinsesse Carina: Kærlighedsferie