Simona efter voldsomme overgreb: Derfor åbner jeg op på tv

Simone fortæller i DR3-programmet 'Simona overlever' om de overgreb, hun blev udsat for, da hun var lille. Nu fortæller hun, hvorfor hun åbner op på TV.

Hun blev landskendt, da hun medvirkede i 'Prinsesser på blokken', hvor hun for første gang på åben skærm fortalte, at hun var blevet seksuelt misbrugt som barn. Nu har 17-årige Simona fået sit eget program på DR3, 'Simona overlever', hvor hun i detaljer åbner op omkring det helvede, hun gennemlevede, da hun i sin barndom blev seksuelt misbrugt af sin venindes far.

- Jeg husker, at jeg var rigtig hysterisk. Jeg slår ud efter ham og råber "Lad være, lad være, lad være!". Så gik han ud i køkkenet og kom tilbage med en kniv, og så synes han, at han lige skulle skære mig i ryggen med en brødkniv. Så blev jeg stille, fortæller Simona blandt andet i dokumentaren om de overgreb, hun to gange om ugen blev udsat for af sin venindes far, fra hun var fire, til hun var seks år.

LÆS OGSÅ: ‘Prinsesser fra Blokken’-Simona taler ud om stofmisbrug

Men hvorfor åbner Simona op og fortæller sin historie til hele Danmark? Det er der flere årsager til.

- Dem, som sidder derude, som selv har oplevet overgreb, de ser, at de ikke er alene. Måske er der nogle, der endnu ikke har fået fortalt, at de har oplevet seksuelle overgreb, som pludselig får modet til at åbne op omkring det. De ser jo en pige, der har været det samme igennem både fysisk og følelsesmæssigt, som kan leve som en hel person, fordi hjælpen rent faktisk findes, fortæller Simona til Realityportalen.dk og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Irina taler ud om Mortens misbrug: Det har været ren helvede

- Jeg synes, at det er vigtigt, at folk ser, at man sagtens kan leve som en hel person, der kan præcis det samme som alle andre 'normale' mennesker. Det kan bare godt tage os, som har lidt tungere sten i bagagen, lidt længere tid at komme igang, men det kan lykkes, for vi er også mennesker med vilje og mod på livet.

SE VIDEOEN: Højgravide Kylie Jenner viser maven frem

Jeg er Simona!

For Simona har det også betydet enormt meget, at hun har fået lov til at vise, hvem hun er, og at hun er så meget mere, end det seksuelle misbrug, hun gennemlevede som barn.

- Jeg går meget op i at være ærlig, og min ærlighed omkring alt, hvad der er sket, betyder utrolig meget for det billede, jeg gerne vil skabe af mig selv. Folk skal se mig som den, jeg er: Folk skal se Simona. Ikke hende, som blev misbrugt; ikke hende, der er ødelagt eller i stykker. Jeg er Simona, ligesom Patricia er Patricia, og Henning er Henning, fortæller Simona og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Realitystjerne taler ud om hårdt år: Jeg er stadig i dyb sorg

- Hende, som blev misbrugt, eller hende, som var på stoffer, kommer aldrig til at definere en hel person. Det er vigtigt for mig at fortælle min historie og vise folk et liv, der leves af en hel person.

Det hele værd!

Simona fortæller også sin historie, fordi hun er beviset på, at der rent faktisk er håb forude, selvom man har oplevet traumatiserende ting.

- Man kan, hvad man vil, selvom fortiden har været styg. Jeg vil vise dem, der sidder tilbage med noget, der brænder for at komme ud, at det sagtens kan lade sig gøre at komme ud på den anden side.

LÆS OGSÅ: ‘Prinsesser fra blokken’-stjerne afslører store fremtidsplaner

Det er svært at forestille sig dét, Simona er gået igennem som barn. Hun er dog ikke i tvivl om, at det har været det hele værd, selvom det har været hårdt at åbne op.

- Til tider har det været rigtig hårdt, men det har været det hele værd! Hvert et sekund har betydet alt for mig! Når noget betyder alt, så er alt hårdt arbejde med hjertet, og derfor bliver det aldrig 'for' hårdt, understreger Simona.

Du kan se 'Simona overlever' på DR3 om onsdagen klokken 22, og ellers kan du se dokumentaren HER.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Linse med ny, ulovlig tatovering

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Rachel klar til ‘Vild med dans’