Foto: Kanal 4
Foto: Kanal 4

Seer-chok: 'Topmodel' i frit fald

Den nye sæson af 'Topmodel' har skuffet bravt.

Der var lagt op til et brag af en tv-premiere, da den nye sæson af 'Topmodel' rullede over skærmen i sidste uge, men seerne udeblev, og de to første afsnit endte med samlet set at trække blot 30.000 seere til skærmen, hvilket de bestemt ikke er tilfredse med hos Kanal4.

- Seertallene var skuffende for os. Det kan vi ikke lægge eller har lyst til at lægge skjul på. Vi havde da håbet på bedre. Som jeg betragter det lige nu, så betragter jeg det som, at de har haft en svær start. Jeg håber da rigtig meget, at tallene retter sig. Men vi havde da håbet, at det havde fået et større premiere-tal, lyder det fra programdirektør på Kanal4, Maiken Vexø, som fortsætter:

- Jeg går aldrig ud med, hvad vi havde estimeret og forventet af seertal, jeg kan bare sige, at vi har haft små 30.000 seere på de første to afsnit, og forventningerne havde selvfølgelig været højere end det.

LÆS OGSÅ: Ny Topmodel: Hvornår er vi kurvede nok?

'Topmodel' er en klassiker

Selvom programmet har skuffet, så er det ifølge Maiken Vexø for tidligt at sige, om der kommer en ny sæson af programmet. Hun påpeger, at det ikke afhænger af seertallene alene, men at de selvfølgelig ikke kan producere programmer, hvis folk ikke vil se dem. Men hun tror på formatet.

- 'Topmodel' har været et af de bedst performende programmer på kanal 4 og en klassiker på kanal 4. Men vi har set et par sæsoner med det, der hedder down-trendene tal. Og det har jo gjort, at vi har sagt, at der skal ske noget nyt med formatet for, at det kan blive interessant igen. Og det var så der, vi besluttede os for, at det skulle være med kurver denne gang, så vi kunne løfte lidt ved unge pigers selvværd og embrace, at det er helt ok at se forskellige ud, fortæller programdirektøren.

LÆS OGSÅ: Marlene ude af 'Topmodel': Jeg er rasende

Seertallene kan få konsekvenser

Selvom de stadig håber på, at programmet vil rejse sig og tiltrække flere seere, så overvejer kanalen allerede at tage konsekvensen af de lave seertal.

- Lige nu overvejer vi også, om vi skal rykke det til klokken 22.00. Det er absolut en overvejelse. Der er rigtig mange programmer, som appellerer til kvinder klokken 20.00 på de store kanaler og som måske er for udfordrende for måske 'Topmodel'. Så måske er det en god ide at se på tidspunktet.

Til trods for de skuffende seertal efter de første to programmer, så lysnede det lidt ved sæsonens tredje program, hvor der var 27.000 seere til den nye udgave af programmet, hvor kurvede piger fra hele skandinavien kæmper om modelkontrakten.

LÆS OGSÅ: 'Topmodel'-vinder: Sådan er det gået efter programmet

Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.