SE DEM HER: De otte artister i 'Dansk Melodi Grand Prix' 2021

Få et overblik over de otte artister og sange til årets danske 'Melodi Grand Prix' 2021 her.

Den 6. marts 2021 afholdes 'Dansk Melodi Grand Prix', som i år bliver et noget anderledes show. Allerede i 2020 faldt planerne fra hinanden, da Danmark lukkede ned kort forinden showet, som måtte afholdes uden publikum. I år er arrangørerne forberedt, og der er derfor tænkt ud ad boksen for at få fyret op for Danmarks største musikfest.

I stedet for publikum vil der i år være en digital publikumsvæg, der skal fyldes med seere, som elsker en god musikfest. Der er stadig pladser at få hjemme fra stuen via Zoom, og du kan læse mere om, hvad du skal gøre for at være med på dr.dk/musikfest.

LÆS OGSÅ: Anne Bech er død

De otte artister, der skal kæmpe om at blive danskernes sang 2021 er:

Nanna Olivia med sangen ’Hvileløse hjerter’

For 22-årig Nanna Olivia har sang og musik altid været en del af hendes liv, og hun begyndte allerede som 3-årig at synge og nørde sangtekster. Foruden sin passion for sang udfolder Nanna Olivia også sin kreativitet ved selv at skrive sange, og når hun ikke er at finde bag en mikrofon, studerer hun entreprenørskab og design på KEA. ’Hvileløse hjerter’ er skrevet og komponeret af Anna David, Nicolai Levring og Casper Sørensen. Anna David slog igennem som artist i 2005 og har nu 15 års erfaring som solist og optrædende. Når Nanna Olivia sætter sig noget for, går Nanna Olivia altid efter at vinde, og det er også håbet til Dansk Melodi Grand Prix 2021.

LÆS OGSÅ: Christiane opløst i tårer: Sorgen sidder som en knude i maven

- Jeg glæder mig helt sindssygt til at være med i Dansk Melodi Grand Prix. Det bliver den vildeste oplevelse! ”Hvileløse hjerter” er en powersang. En sang jeg kan relatere rigtig meget til. Den taler til følelsen efter et brud med en kæreste, hvor man prøver at komme videre og være ovenpå, men inderst inde, ved man godt, at det ikke bare er ligetil, og at han stadig har ens hjerte. Jeg ser sangen som en peptalk til mig selv og alle andre, der har stået i den situation.

Nanna Olivia (Foto: Malou Vagn)
Nanna Olivia (Foto: Malou Vagn)

LÆS OGSÅ: Klar til Melodi Grand Prix

Fyr & Flamme med sangen ’Øve os på hinanden’

Teenageidoler, dine forældre kan forstå. Sådan beskriver duoen Fyr & Flamme sig selv. Bandet minder om en fordums tid med højere hår og lidt mere hverdagsglimmer. Med nummeret 'Menneskeforbruger' brød de for alvor igennem, og kort tid efter kom singlen 'Kamæleon', der manifesterede, at Fyr & Flamme er kommet for at blive. Duoen er opstået af et venskab mellem musiker Laurits Emanuel, der er vant til at stå på scenen som den ene af de to forsangere i bandet 'The Grenadines', og skuespiller Jesper Groth, som vi kender fra 'Sygeplejeskolen' og 'Stormester'.

LÆS OGSÅ: 'Sygeplejeskolen'-stjernen på barrikaderne: Opfør jer ordentligt!

- 'Øve os på hinanden' er inspireret af lidt ældre Grand Prix-dyder og har sit afsæt i den europæiske sluthalvfjerser-disko. Sangen er en scene foregående på et dansegulv, hvor en kvinde og en mand må prøve sig frem på må og få. Denne seance kan frit oversættes til, hvordan man gebærder sig, når man gør kur til en anden, eller hvordan man må korrigere i livet henad vejen. For kan man øve sig på det hele hjemme foran spejlet, eller skal man derud, hvor det gælder for for alvor at lære det? Vi må øve os på hinanden.

Fyr & Flamme - Jesper Groth og Laurits Emanuel.
Fyr & Flamme - Jesper Groth og Laurits Emanuel.

Chief 1 og Thomas Buttenschøn med sangen ’Højt over skyerne’

Det har vist sig, at gode ting kommer ud af samarbejdet mellem det anderkendte multitalent Chief 1 (Lars Pedersen) og den folkekære sanger og sangskriver Thomas Buttenschøn. Hver for sig har de skabt hits i ind- og udland, og som makkerpar debuterede de i sommeren 2019 med hitsinglen 'Alt Er Godt', der blev kåret til årets sommerhit 2019 af P4’s lyttere, og i december 2020 udsendte de den hjertevarme julehymne 'Sol i December'. For de to herrer er motivationen for at lave musik sammen, at det skal være sjov og ballade, fordi livet er kort og regler er noget, man bryder.

LÆS OGSÅ: Buttenschøn erkender: Min dummeste plan

- Vi har en god og ægte energi, når vi er sammen, og den vil vi gerne sende ud til familien

Danmark. Intet er planlagt eller kalkuleret, vi kan bare godt lide at sende smil og kærlighed ud

igennem den musik, vi skaber sammen.

Chief 1 og Thomas Buttenschøn
Chief 1 og Thomas Buttenschøn

Mike Tramp med sangen ’Everything Is Alright’

Mike Tramp har prøvet det meste – sunget i børnekor, været teenagestjerne og tilmed rockstar på en skala, som meget få andre danskere kan matche. Med en karriere på over 40 år og med fans over hele verden har Mike Tramp markeret sig som en dansk rocklegende, der bl.a. har turneret internationalt med bands som Freak Of Nature og det multiplatinsælgende band White Lion og udgivet 12 soloalbums. I 2020 fejrede han 25-året for solokarrieren med opsamlingen 'Trampthology', og med det nye nummer står han atter på dén scene og i dén sammenhæng, som kickstartede karrieren i 1978, hvor han vandt Dansk Melodi Grand Prix med gruppen Mabel og Grand Prix-klassikeren ’Boom Boom’.

LÆS OGSÅ: Fra millionær til hjemløs: Sådan er det gået siden 'Luksusfælden'

- Efter alle årene og et helt livs erfaringer føles det rigtigt at stå på scenen til Dansk Melodi Grand Prix og at kunne bringe rocklyden ind til Danmarks største musikfest.”Everything Is Alright” ​er et ærligt nummer, som er skrevet direkte fra hjertet - uden bagtanker eller kække krumspring. Jeg kan være 100% tro mod mig selv og behøver ikke tage nogen maske eller grimasse på - jeg er den, jeg er.

Mike Tramp (Foto: Morten Madsen)
Mike Tramp (Foto: Morten Madsen)

Claudia Campagnol med sangen ’Abracadabra’

Claudia Campagnol har fået musikken ind med modermælken med to professionelle musikere som forældre. Hun sang, før hun kunne gå, og begyndte at spille klaver som 4-årig. Som barn opdagede Claudia sin fars Herbie Hancock-plader og fik øjnene op for fusionsjazz og instrumentalmusik. Som 12-årig komponerede hun sin første sang og har siden bl.a. optrådt i gospelkor til en Stevie Wonder-koncert, opnået en andenplads i JazzDanmarks konkurrence Ung Jazz og udgivet albummet 'I’m Strong', der udløste en dobbelt-nominering til Danish Music Awards 2019. ’Abracadabra’ er skrevet af bl.a. Emil Lei, der stod bag sidste års vindersang ’Yes’ med Ben & Tan, og Melanie Wehbe, der stod bag sidste års svenske vindersang. De to har tidligere arbejdet sammen, da de også stod bag den danske vindersang ’Love is forever’ med Leonora i 2019.

LÆS OGSÅ: Ulla Vejbys svære valg: Else eller Edith?

- 'Abracadabra' er en enkel, men samtidig storslået sang, der tager dig med til et drømmeunivers, hvor du kan være dig selv og ikke være bange for at føle noget. Et univers, hvor du fortrylles af musikken og følger med i en overjordisk vals båret af en varm og gylden stemme, hele vejen til gåsehud og minder om evig kærlighed.

Claudia Campagnol (Foto: Sofie Barfoed)
Claudia Campagnol (Foto: Sofie Barfoed)

The Cosmic Twins med sangen ’Silver Bullet’

Som 12-årige fyrede tvillingerne Chris og Alec den af til Guitar Hero, hvor de drømte om at stå på de store scener, og det var her, deres fælles passion for musikken blev vakt. Den drøm besluttede de sig for at udleve, og i 2018 formede de popduoen The Cosmic Twins – opkaldt efter et maleri, deres amerikanske far malede til dem, da de blev født. Tvillingerne har siden optrådt i hele Danmark med næsten 100 shows, deltaget i DR-programmet LIVE og udgivet en EP, en musikvideo og en håndfuld singler. ’Silver Bullet’ er skrevet af Dansk Melodi Grand Prix' ukronede dronning Lise Cabble, der har skrevet hele fire vindersange til Dansk Melodi Grand Prix – senest i 2019 med Leonora og nummeret ’Love Is Forever’.

LÆS OGSÅ: Frustreret ung mor: Der er ikke en plan B

- Det, at vi skal være med i Dansk Melodi Grand Prix, er som en uundgåelig profeti, der er gået i

opfyldelse for os. Det årlige MGP på gymnasiet var højdepunktet for os, og vi elskede hvert

sekund af det. Nu glæder vi os til at være med i det rigtige melodigrandprix med 'Silver Bullet',

der handler om at have en fest, samtidig med, at man har kærestesorger. Den skal nok få

publikum op at køre med masser af energi.

The Cosmic Twins - tvillingerne Chris og Alec (Foto: Morten Rygaard)
The Cosmic Twins - tvillingerne Chris og Alec (Foto: Morten Rygaard)

Emma Nicoline med sangen ’Står Lige Her’

For Emma Nicoline har barndommen været fyldt med særligt 80’er musik, og allerede som 2-årig dansede hun til navne som Prince og Anne, Sanne og Lis. Musikken er nu for alvor kommet ind i hendes liv, hvor hun det seneste år har arbejdet sammen med producer Jeppe Pilgaard på et dansksproget, fængende og ærligt popprojekt med melodiske referencer til de største sangikoner fra 80’erne og 90’erne. Hendes sange er alle udsprunget af personlige oplevelser, og det gælder også hendes sang til Dansk Melodi Grand Prix:

LÆS OGSÅ: Aldrig set før: Stort drama i 'X Factor'

- 'Står Lige Her' er skrevet til en nær veninde, der havde brug for hjælp, men ikke var klar til at modtage den. Sangen er til alle os, der har prøvet at gøre alt for en nær ven, der går gennem en svær tid. Måske de med denne 80’er-inspirerede sang kan forstå den hjælpende hånd – bare i en anden form. Jeg står jo lige her.

Emma Nicoline
Emma Nicoline

Jean Michel med sangen ’Beautiful’

Lige siden han var en lille dreng, har Jean Michel altid brugt musikken som udtryksform og et fristed, hvor han kan føle i form af sang og sangkomposition. I 2012 blev Jean Michel national kendt, da han stod på scenen i 'X-factor', som en del af en duo med sangerinden Nicoline Simone. Siden da har Jean Michel kombineret sin passion for musikken med dans, da han har optrådt i Wallmans shows i Cirkusbygningen i fire år, ligesom han også har medvirket i musicals som 'Hair' og 'Hairspray'. ’Beautiful’ er skrevet af bl.a. sanger og sangskriver Clara Sofie Fabricius, der fik sit gennembrug med hittet ’Når tiden går baglæns’ og skuespiller og sanger Johannes Nymark, der i 2016 vandt Dansk Melodi Grand Prix med gruppen Lighthouse X og sangen ’Soldiers og Love’.

LÆS OGSÅ: 'Badehotellet' optog under pandemi: Jeg følte mig ekstra udsat

- Jeg kender selv til følelsen af at være ”anderledes” og en minoritet grundet min seksualitet og etnicitet. Men selvom man hører til en minoritetsgruppe, er det ikke nødvendigvis negativt – tværtimod. Vi skal hylde mangfoldigheden, og det er derfor, at sangen ”Beautiful” er så aktuel selv i dag. Kan jeg hjælpe bare én person med min sang, så er jeg glad.

Jean Michel (Foto: Jean Michel)
Jean Michel (Foto: Jean Michel)

Du kan allerede nu lytte til alle numrene på dr.dk/grandprix og på Grand Prix-app’en. Kl.

15.00 er sangene tilgængelige på alle streamingtjenester.

LÆS OGSÅ: Torben Chris om farens corona: Stadig indlagt