SE BILLEDERNE: VinDerberg modtaget af familie og venner

Det var en træt, men smilende Thomas Vinterberg, der i sidste uge landede i Københavns Lufthavn med sin familie og en Oscar i bagagen.

- Jeg er simpelthen så glad og overvældet. Og så er jeg glad på vegne af alle, som har ydet så meget for denne her, sagde den 51-årige instruktør og løftede prisen for 'Druk' i vejret.

Selv om hele Hollywood nærmest stod i kø for at ønske ham tillykke med Oscar'en for bedste internationale film, var det mødet med Mikkel E.G. Nielsen ved en af nattefesterne, der betød mest. Han havde vundet en Oscar for bedste klipning med filmen 'Sound of Metal'.

- Der følte vi, at der stod 2-0 til Danmark, fortalte en stolt Vinterberg.

LÆS OGSÅ: Ung mor overrasket over lægens dom: Derfor bliver jeg ikke gravid

Thomas Vinterberg viser stolt og tilfreds sin Oscarstatuette frem (Foto: Henrik R. Petersen)
Thomas Vinterberg viser stolt og tilfreds sin Oscarstatuette frem (Foto: Henrik R. Petersen)

Instruktøren kaster sig i øvrigt snart over sit næste projekt. Sammen med Bo Hr. Hansen er han gået i gang med at skrive en serie til TV 2 om, hvad der ville ske med danske familier, hvis de skulle flygte fra Danmark, fordi vandstanden stiger og gør landet ubeboeligt.

- Hvad vil der ske i de fraskilte familier, hvor den ene part har råd til at bosætte sig et godt sted, og den anden bliver nødt til at tage med det offentlige til Østeuropa? Hvad sker der med skilsmissebørnene i den situation, har han sagt til Berlingske om 'Familier som vores', der skal være i seks afsnit.

LÆS OGSÅ: Bubbers eks raser mod elskerinden: Hun ville have mit liv

LÆS OGSÅ: CHOK: Tager Kris Jenner Caitlyn Jenner tilbage?