Sårbar 'Paradise'-babe: Jeg har følt mig ubrugelig

Anna og Oliver vil nu give sønnen supplerende flaske.

Det er ikke altid lige nemt at være førstegangsforældre. Der er meget, man gerne vil gøre rigtigt - og for mødrene er det nærmest tabu, hvis amningen ikke lykkes.

For Anna Seneca, der i begyndelsen af maj fødte sønnen Mio, har amningen været gnidningsfri, men den er alligevel ikke gået så godt, som hun kunne have ønsket. Derfor har hun og kæresten Oliver akut valgt at give Mio en supplerende flaske.

LÆS OGSÅ: 'Paradise'-hunk fortæller: Særlig grund til søns navn

Det skriver hun i en sårbar story på Instagram:

- Vi har akut valgt at opstarte supplerende flaske til Mio. Han har i et stykke tid været meget gnaven og pylret, sovet uroligt og søgt mit bryst hver halve time. Vi har i længere tid tænkt, at det var pga varmen, eller fordi han er i et spring osv. Men i morges valgte jeg at prøve at pumpe ud for at se, hvor meget han får pr amning, og jeg kunne kun pumpe 30 ml ud... I ALT. Så forstår jeg da bedre, at han er så gnaven og kun er glad ved mit bryst og lige efter. Han er jo sulten ad helvedes til.

LÆS OGSÅ: Mathilde forklarer deltagelsen: Det er ikke et realityprogram!

Hårde uger med stort ammebehov

De seneste par uger nok har været hårde for mange ammende, da små børn skal ammes meget oftere i den varme, der har været i Danmark. For Anna og Oliver har det dog også været en hård begrænsning.

- De sidste mange uger har været rigtig hårde, fordi Mio har været så sur, ked af det og frustreret, og jeg har ikke lavet andet end at amme. Det har virkelig begrænset os, og jeg har følt mig så ubrugelig - det samme har Oliver. Hver gang, jeg har lagt Mio til mit bryst, har han været så ivrig, at han ikke har kunnet ligge stille og nyde, fortæller en tydeligt påvirket Anna og fortsætter:

- Jeg har altid været glad for at kunne amme - men det giver mig også mega dårlig samvittighed, at jeg ikke kan gøre ham mæt. Eller at jeg ikke har reageret før. Men nu starter vi med supplerende flaske, hvor jeg stadig ammer det, jeg kan, og så får vi forhåbentlig en glad og mæt lille dreng.

LÆS OGSÅ: WHAT! Anna og Oliver træffer chokerende beslutning

Selvom Anna sidder med følelsen af at være utilstrækkelig, stoler hun alligevel fuldt og fast på beslutningen:

- Jeg ved godt, man ikke kan pumpe det samme ud, som man ammer. Men jeg føler, det er det rigtige at gøre for Mio. Og for mig selv. For selvom jeg gerne ville fuldamme, så er det virkelig hårdt at skulle lægge ham til hver halve time. Det begrænser mig og min hverdag ikke at kunne gå en tur på mere end 20 minutter, før han bliver en sulten, lille djævel.