Sandra og datteren Merle (Foto: catjajessenphotography/privat)
Sandra og datteren Merle (Foto: catjajessenphotography/privat)

Sandra har fået svar: Det fejler Merle

Sandra er glad for, hun endelig ved, hvad datteren fejler.

Sandra Sommer og eksmanden Matin har i flere år ventet på endeligt svar på, hvad deres datter Merle fejler. De har løbende fået lavet en masse undersøgelser, men lægerne har haft svært ved at stille en diagnose.

LÆS OGSÅ: Ung mor måtte ringe 112: Det fossede ud med blod

Artiklen fortsætter under videoen af Camilla Framnes fra 'De unge mødre'.

Men nu er der endelig kommet svar.

- Hun har Polymicrogyri. Kort sagt er det en misdannelse i hjernen. Vi har ventet og ventet på at få svar på hendes tilstand de sidste tre år, og det har vi nu, fortæller Sandra i et opslag på Instagram.

- De dyrker stadig den hudbiopsi, hun fik fortaget tilbage i december, med den tanke om, at hun måske OGSÅ har PKS. Lægerne er ikke helt enige om, hvorvidt de tænker at hun har begge.

LÆS OGSÅ: Alexandras eks undskylder: Jeg har været utro

Ifølge Sandra er årsagen til Merles diagnose ukendt.

- Forskere har dog identificeret flere miljømæssige og genetiske faktorer, der kan være ansvarlige for lidelsen. Miljømæssige årsager til polymikrogyrien indbefatter visse infektioner under graviditeten og mangel på ilt til fosteret, skriver Sandra.

LÆS OGSÅ: Gustav Salinas ansætter ‘Paradise’-deltager

Sandra kan godt genkende symptomerne fra diagnosen hos sin datter.

- Den mest alvorlige form for lidelsen, bilaterale generaliserede polymikrogyria, påvirker hele hjernen. Denne tilstand forårsager alvorlig intellektuel handicap, problemer med bevægelse og anfald, der er vanskelige eller umulige at kontrollere med medicin.. og det er det, Merle har, fortæller Sandra og tilføjer:

- Jeg kan nu sige, at Merle er født med bilaterale generaliserede polymikrogyria. Mit smukke unikke barn, slutter Sandra sit opslag, som kan ses herunder.

LÆS OGSÅ: Ung mor drømmer om at blive skuespiller