Sandra og sønnen Timo (Foto: catjajessenphotography/privat)
Sandra og sønnen Timo (Foto: catjajessenphotography/privat)

Sandra afvist af kommunen: De mener, vores drenge er forkælet

Sandra har tabt en kamp med kommunen, der var ret vigtig for familien.

Sandra Sommer og manden Martin bor til leje, og parret har længe ønsket sig en mere handicapvenlig bolig til familien, der består af Sandras søn Timo, Martins søn Marcus og deres fælles datter Merle, der lider af epilepsi.

Artiklen fortsætter under videoen af Sarah Grünewald på Roskilde Festival.

LÆS OGSÅ: Sofie-Mais store drøm: Vil være ung mor 

Familien har længe forsøgt at blive godkendt af kommunen til en ny bolig, og i sidste uge faldt afgørelsen.

- Vores lejebolig er af nyere dato, og derved ingen dørtrin osv. men vi mangler plads! Merle har ikke sit eget værelse, og det gør det hele lidt svært, fordi vi har nattevagter, der holder øje med hende hele natten i vores stue, fortæller Sandra til Realityportalen og tilføjer:

- Merle ikke har en pusleplads - hun er nemlig blevet for stor. Så det vil være relevant med et hæve-sænke leje, hvor hun vil kunne blive puslet osv. Kommunens løsning er en plejeseng, der kan hæve-sænke, hvor hun kan sove og blive puslet. Merle har ståstativ, specialklapvogn, spise-kørestol og mange andre hjælpemidler, der gør pladsen trang, fortæller Sandra.

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the beach’-babe venter barn

Kommunens afgørelse blev, at familien ikke havde behov for en anden bolig.

- Kommunen mener, at vi har “forkælet drenge”, der har hver deres værelse, for de kunne sagtens dele. Det mener vi ikke, da de har en alder nu, og taget vores situation i betragtning, mener vi, det er vigtigt, de har deres eget værelse, hvor de kan trække sig tilbage, når der sker mange ting, og mange fagpersoner kommer i vores hjem, fortæller Sandra, der ikke mener, det kan betale sig at klage over afgørelsen.

- Grundet kvadratmeterne, vi har, og vores “forkælet drenge”, ville kommunen få medhold i deres vurdering, er jeg ret sikker på. De skal finde løsninger i vores nuværende bolig - nok fordi det er billigst for dem, forklarer Sandra, der efterhånden kender alt til den kommunale praksis.

LÆS OGSÅ: Stephanie afslører: Hvis vi får en dreng, skal han hedde…

Sandra er fortvivlet over, hvad hun og manden nu skal stille op, for det er svært selv at finde en anden bolig, som også matcher deres budget.

- Vi syntes ikke, vi har vilde krav, vi vil bare gerne prøve at være en så normal familie som muligt. Vi ved ikke, hvad vi gør endnu, for hver gang løber vi panden mod muren, fortæller Sandra, der skal finde en løsning inden længe.

- Vores drenge ønsker ikke at dele værelse, men når den kæmpe plejeseng kommer (efter ferien), er vi nødt til det, for ellers kan vi ikke være her. Så nu må vi prøve at få det bedste ud af det, og så håber vi, vi finder noget snart! Vi føler lidt, at de tvinger os til at splitte os, forklarer Sandra trist.

LÆS OGSÅ: Ung mor starter på ny uddannelse for tredje gang

Går godt med Merle

Trods familiens kamp for en ny bolig, så holder Merle familiens humør oppe. Hun har det nemlig rigtig godt for tiden.

- Merle er inde i en god periode og har ikke været indlagt i TO MÅNDER! Det er kæmpestort for os. Vi har for en måned siden været ude og rejse for første gang med Merle, og det gik så fint. Det var nu vi skulle gøre det, for snart er hun så stor, at det bliver svært at bære rundt på hende. Så fremadrettet bliver ferier i udlandet nok som splittet familien, for det er uden tvivl ikke i Merles tarv at tag ned til varmen, fortæller Sandra.

LÆS OGSÅ: Anna Seneca: Det er nederen at undvære Bro