SæÞór sejrede i finalen: Tænkte på mor

Vinderen af 'Den store bagedyst' dedikerer trofæet til moren, som døde få dage før, han skulle til casting.

Tårerne fik frit løb hos SæÞór Kristinsson lørdag aften, da han modtog trofæet som vinder af ti års jubilæumsudgaven af 'Den store bagedyst' på DR. På finaledagen var familie og venner til stede under forårets optagelser på Clausholm Slot. Og lørdag aften inviterede han så dem alle hjem foran tv-skærmen i Vanløse-lejligheden, hvor spændingen blev udløst med tilhørende kage og champagne. Det oplyser han til HER&NU efter bagedyst-sejren.

LÆS OGSÅ: ‘Fangerne på fortet’-deltager i voldsom ulykke: Afvist på hospitalet

– Jeg var oppe imod nogle dygtige bagere. Dagsformen betød sindssygt meget, og jeg var god på dagen, siger den 29-årige regnskabsassistent.

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Mascha fortæller om det migræneanfald, som nær havde kostet hende 'Vild med dans'-deltagelsen.

En særlig person har haft rigtig stor betydning for ham i forløbet. SæÞórs mor døde af kræft i januar, og kun fire dage efter bisættelsen måtte han til casting på 'Bagedysten'. Få måneder efter deltog han så i selve bage-konkurrencen.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne smittet med corona: Melder afbud til finalen

– Hun var årsagen til, at jeg tilmeldte mig, så trofæet er også dedikeret til hende. Tabet har følelsesmæssigt fyldt meget undervejs i konkurrencen. Min mor bagte meget, og mit mål er at give min datter Gloria det samme, som min mor har givet mig i den retning, siger den stolte bagersvend.

Artiklen fortsætter under billedet

Thomas Evers Poulsen hjalp meget

SæÞórs kæreste, 'Vild med dans'-deltageren Thomas Evers Poulsen, har støttet og bakket bagestjernen op i forberedelsesfasen.

– Han var god til at give mig den nødvendige plads derhjemme. Forstående, overbærende og så tog han opvasken en gang imellem. Hvert efterår er han vant til at være i intense forløb i forbindelse med 'Vild med Dans'. Nu var det så min tur, fortæller SæÞór, hvis finale-mesterværk, 'En hyldest til Island', hvor han stammer fra, sad lige i skabet hos dommerne, der roste ham for indsatsen og for brugen af svære teknikker.

– Personligt har jeg fået meget ud af det, og nye venner. Normalt er jeg lidt indadvendt, men jeg følte mig tryg under optagelserne, så jeg turde være mig selv. Og det skinnede åbenbart igennem, siger han.

Man kan følge SæÞórs videre færd på Instagram herunder:

LÆS OGSÅ: Stor afsløring: Melvin Kakooza skal være vært på dette TV-program…

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Sæþór Kristínsson (@kristsson)