Så dårligt klarer 'X Factor'-Morten sig

Morten Nørgaard, der vandt 'X Factor' sidste år, flopper gevaldigt med sin aktuelle sejrspræmie, ep'en 'Cool Enough'

Det er lidt under et år siden, at 27-årige Morten Nørgaard vandt den 10. sæson af 'X Factor'. Som sejrspræmie fik vinderen lov at udgive en ep på Sony Music. Ep'en, som har fået navnet 'Cool Enough', og som indeholder fem numre, som er indspillet i København med den amerikanske producer Dallas Austin, der tidligere har arbejdet sammen med stjerner som Madonna og Pink, ser ikke ud til at blive nogen stor succes.

Skiven, som udkom 29. december, har ikke ramt albumlisten, hvor ep'er også medregnes, og det blev ikke til en placering i Top 40, som ellers er lykkedes for størstedelen af 'X Factors' ni tidligere vindere, skriver EkstraBladet.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-dommer åben for mere ‘X Factor’ på TV 2

Titelnummeret 'Cool Enough' blev også udsendt som single, men heller ikke her viste danskerne synderlig interesse, for sangen er hverken blandt de 200 mest streamede sange på Spotify eller på tracklistens Top 40.

Alligevel vil Sony ikke betegne ep'en som et flop.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-Alberte efter ulykken: Jeg kunne ikke huske mit navn

- En 'X Factor'-signing er altid noget anderledes end vores andre signinger, da 'X Factor' jo først og fremmest er et underholdningsprogram, og vinderen derfor er fundet ud fra mange andre kriterier end det musikalske. For artisten er vi næste skridt, efter vedkommende har deltaget i programmet, og selvom det måske lyder lidt hippieagtigt, synes vi, at det har været en succes, hvis Morten synes, det har været sjovt at lave ep'en og er stolt af sine sange, siger 'senior communication and project manager' Karina Fenn til EkstraBladet.

Det er ikke første gang, Morten Nørgaard flopper med sin musik. Han skrev historie, da han som den første vinder af 'X Factor', ikke fik sin vindersang, 'The Underdog', ind på hitlistens Top 40. Og dét på trods af, at hitmageren og guldfuglen Rasmus Seebach havde en andel i sangen.

LÆS OGSÅ: En go’ cigar: Sanne har ‘X Factor’

LÆS OGSÅ: Sanne Salomonsens ‘X Factor’-indrømmelse: Jeg har svært ved at se det sjove i…