Rørende genforening: Derfor skulle de mødes

Det var et rørende gensyn for den store flok, der meget sjældent ses.

Dronning Margrethe, 82, dronning Anne-Marie, 75, og prinsesse Benedikte, 78, sendte i år deres børn en helt særlig invitation.

Akkurat som i deres mormor, dronning Ingrids tid, skulle de alle samles til et fætter-kusine træf på Gråsten Slot. Og det blev et rørende gensyn for den store flok, der er spredt over hele Europa og kun meget sjældent ses.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Her er Pitzner-pigernes nye program

Med fætter-kusine-træffet fik de tre søstre forstærket båndet mellem deres børn og skabt nye minder midt i den nostalgiske oplevelse det var, at være samlet som i gamle dage.

Prinsesse Benedikte fortale bagefter begejstret HER&NU, at hun, dronning Margrethe og dronning Anne-Marie var "salige over, at det lykkedes".

Af invitationen fremgik det også, at det kun var dronning Ingrids børnebørn, der skulle mødes. Deres egne børn skulle blive hjemme.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Så meget er der sket i Sofie Lindes hus på Langeland

– Det var fætrene og kusinerne, det drejede sig om. Det var det, der var vigtigt for os, og det lykkedes 100 procent. Så kan man ikke ønske sig det bedre, sagde Benedikte i torsdags ved et besøg i Spejdernes Lejr 2022 i Naturpark Hedeland ved Roskilde.

Efter at have haft huset fyldt, var de tre søstre igen alene på Gråsten Slot. Inden de satte sig til frokostbordet overværede de fra trappen i slotsgården gardens vagtskifte og fik traditionen tro også en lille koncert med Den Kongelige Livgardes Musikkorps.

Prins Joachim, 53, har tidligere talt om sine glædesstrålende minder fra barndommens ferier i Gråsten, blandt andet hvordan han og kronprins Frederik hjalp deres mormor i haven.

Så var det på med overalls, handsker og træsko, når der skulle sås frø til nye, flotte blomsterbede.

LÆS OGSÅ: ‘Bachelor’-Casper er blevet single

Under træffet i Gråsten kunne brødrene igen ses med armene om hinanden og på en tur rundt i byen i en Bugatti Grand Prix fra 1927.

For prins Nikolaos, 52, startede ferien allerede, når mormor hentede ham og hans søskende på flyvepladsen i Sønderborg, og der lå peberkager i handskerummet i hendes Jaguar.

– Selv i dag kan jeg fornemme hendes tilstedeværelse på Gråsten Slot, har Nikolaos fortalt.

Prinsesse Alexandra, 51, husker også sommerferierne hos dronning Ingrid som en helt særlig tid. Hun gjorde sig enormt umage med at skabe de perfekte rammer for sine børnebørn.

LÆS OGSÅ: Lykke på landsholdet: Far igen

– Vores mormor syntes, at det var vigtigt, at vi alle sammen blev venner og ikke bare var fætre og kusiner. Hun havde lagt et særligt program, så vi altid havde en masse at give os til. Vi fangede blandt andet krabber i en dam i nærheden, som vi bagefter spiste. Det var først, da vi var i 20'erne, at vi forstod, at det var vores mormor, der havde sat krabberne ud for vores skyld, eftersom de ikke levede der naturligt. Men netop de år, hvor vi fangede krabber, var virkelig superspændende og et minde for livet, har prinsesse Alexandra fortalt.

Dronning Ingrid døde som 90-årig i 2000.

LÆS OGSÅ: Hemmelighedsfulde Lisbet Dahl: Klar til comeback