Rolf Sørensen efter privat ned-tour: Det går godt igen

Den garvede cykelekspert har rejst sig igen oven på en turbulent periode i privatlivet.

Sidste efterår meddelte Rolf Sørensen, 56, og hustruen, Susanne Balsløw Sørensen, at de skulle skilles. I april fandt de sammen igen, og Rolf Sørensen erkendte i et interview med ALT for Damerne, at årsagen til bruddet var, at han var alkoholiker. 4. januar tog han tyren ved hornene og tjekkede ind på behandlingscentret Tjele, hvor han som erklæret alkoholiker gennemgik en fem-ugers Minnesotakur.

- Det går godt igen, og jeg glæder mig til touren, siger Rolf Sørensen til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Utryg Mathilde Gøhler: Jeg vil have fuld sikkerhed

Hård rutine

Efter måneder med ro på bagsmækken, hvor han skulle rejse sig igen, er han nu i gang med de tre ugers Tour de France, der slutter i Paris 18. juli. Døgnet rundt skal han være sammen med kollegerne Dennis Ritter og Chris Anker Sørensen. De herrer lever en tilværelse som nomader med hotelskift hver dag fra etape til etape.

- Vi lever i en kuffert. Vi står tidligt op om morgenen, og inden vi ankommer til næste hotel, er det som regel midnat, siger Rolf Sørensen, der har kommenteret verdens hårdeste cykelløb siden 2003, og selv deltaget syv gange. De hårde arbejdsvilkår afskrækker imidlertid ikke Rolf Sørensen.

- Sådan har det været i alle de 28 år, Susanne og jeg har været gift. Som cykelrytter var jeg heller ikke meget hjemme. Vi ringer sammen hver dag. Det hører med til rutinen, siger han.

LÆS OGSÅ: WOW: Er vinderen afsløret?

Der er 11 danske cykelryttere med i årets udgave af Tour de France.

- Det bliver spændende at se, hvad de kan, og forhåbentlig vinder de et par etaper undervejs, siger Rolf, der kan se frem til ferie, når det hele er overstået.

- Vi skal holde to ugers ferie i Danmark. Der skal være ro og fred, og det glæder jeg mig til efter at have været i vælten i så lang tid, erkender han, der er flyttet til Rungsted efter at han og fru Susanne i foråret solgte deres Vedbæk-ejendom for 12 mio. kroner.

LÆS OGSÅ: Geggo indrømmer: Jeg fortryder mine bryster

LÆS OGSÅ: Så rig er Mascha Vang