Malene Hasselblad vandt i 2001 'Robinson Ekspeditionen'. Nu har hun skrevet en bog om mordet på sin mor (Foto: Michael Stub)
Malene Hasselblad vandt i 2001 'Robinson Ekspeditionen'. Nu har hun skrevet en bog om mordet på sin mor (Foto: Michael Stub)

‘Robinson’-vinder efter Jes Dorphs fyring: Kvinder, nu må i simpelthen stoppe

I går aftes kom det frem, at Jes Dorph-Petersen er fyret som vært på TV 2 efter 27 år på kanalen. Fyringen kommer som konsekvens af en ekstern advokatundersøgelse, hvor to kvinder - dengang journalistpraktikanter på TV 2 - føler sig krænket af Jes Dorph-Petseren tilbage i 2001 og 2003.

Siden det i går aftes kom frem, at Jes Dorph er fyret, som han også har skrevet et længere opslag på Facebook om, har flere kendte danskere ytret deres holdning til fyringen og hele sagen. En af dem er 'Robinson'-vinder fra 2001 Malene Hasselblad, der er dybt forarget.

LÆS OGSÅ: Tårevædet Malene Hasselblad: Vil være min dræbte mors talerør

- Kvinder, nu må I simpelthen stoppe jer selv med det krænkelsespis, sådan starter Malene Hasselblad et længere opslag på Facebook, hvor hun også har vedhæftet Jes Dorphs opslag om sagen.

- Jeg snakker ikke om dig, der vitterligt ER blevet KRÆNKET. Jeg snakker om dig, krænkelseshystaden, som kæfter op om enhver fucking hændelse/kæk bemærkning sendt afsted med et måske helt uskyldigt glimt i øjet og afsæt 10-20 år forinden, som for længst er lykkeligt glemt af afsenderen, for afsættet for bemærkningen eller hændelsen var slet ikke, som du valgte at tolke og modtage den. Nu kæfter du op, ikke fordi du var virkelig krænket i ordets bogstavelige forstand dengang, men bare fordi du også gerne lige vil være med på #metoo beatet, skriver Malene fortsat på Facebook.

LÆS OGSÅ: Lea Hvidt Kessler chokerer alle med overraskende billede

Afventer en HeToo

Malene Hasselblad skal være den første til at indrømme, at hun da også har sendt en kæk og lummer bemærkning gennem rummet og har givet en mandelig kollega et klap i røven, men hun har ikke lagt mere i det.

- Jeg priser mig lykkelig for, at der skal lidt mere til, for at få mændene op i det røde krænkelsesfelt, for ellers var jeg sgu også blevet kaldt ind på chefens kontor, skriver Malene, der da heller ikke er for fin til at give en undskyldning.

LÆS OGSÅ: Vinder pris for ‘MeToo’ tale: Havde jeg ret til at ødelægge den gode stemning?

- Kære mænd, jeg i tidernes godmorgen har givet en kæk eller lummer bemærkning, sat mig på skødet af, stillet mig lidt for tæt på, flirtet med, givet et klask i røven, taget på armen what ever. RUNDSTYK!!! Jeg garantere at intet var med seksuelt afsæt. Måske synes jeg, du var lidt lækker, og måske følte du ikke helt det samme, men du gav et smil tilbage eller vendte ryggen til og "dansede videre med Yrsa". Jeg husker ingen specielle episoder, for jeg lagde ikke mere i det end som så, og det burde du måske heller ikke.

LÆS OGSÅ: CHOK! Bendtner smider Philine ud

Malene har et ønske og et budskab til de piger, som hun kalder krænkelseshysteriske.

- Slap nu af søster lystig og tænk dig om. Føler du dig stødt på "babbelutterne", så sig fra. Det er ikke sværere end at sige; "Hey, der går du sgu lige over stregen/det synes jeg ikke var særlig rart, det du sagde/gjorde der". Kan du ikke dét, så gå til din chef umiddelbart efter. Sgu ikke et pip 18 - 20 år efter, hvor der intet har været siden, og det var en engangsforeteelse, skriver Malene, der mener, at MeToo bølgen er gået for vidt.

LÆS OGSÅ: ALDRIG VIST FØR! Produktionen bag 'Robinson': Sådan gør vi, når deltagerne bliver kedelige