Reality-fyr henter ukrainske flygtninge i Polen

Tv-personligheden beskriver det som verdens nemmeste beslutning, da han startede bilen og kørte mod den polske grænse for at hjælpe.

Mandag i denne uge tikkede der en altafgørende besked ind på den tidligere vinder af 'Den store bagedyst' Tobias Hamanns telefon. Beskeden var fra hans veninde Olga, som bad ham om at hente hende ved den polske grænse - noget han havde tilbudt, da Ruslands invasion af Ukraine blev en realitet.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen sender sin løn til Ukraine

Tobias var ikke et sekund i tvivl, og kort tid efter drejede han nøglerne i bilen og satte kursen mod færgen i Gedser og videre ned gennem Tyskland og Polen mod den polske grænse til Ukraine.

- Da Olga skrev, om jeg ville køre hende og hendes to døtre væk fra Ukraine, var det den nemmeste beslutning i hele verden. Det handler om at bidrage med det, vi kan. Intet er for lidt eller for meget, skriver Tobias på Instagram, hvor han har slået et billede op sammen med Olga og døtrene, som han nu er i færd med at hjælpe.

LÆS OGSÅ: Reality-stjerne samler over 500.000 ind til Ukraine

- Vi mødtes ved grænsen sent i går aftes, og i dag har vi kørt vestpå gennem Polen. Vi spiste frokost hos verdens bedste Jens Martin Gammelby, tak for din og din kærestes kærlighed, ven. Alle har det efter omstændighederne godt. Vi sover i Tyskland i nat og kommer sikkert til Danmark i morgen. Verden er urimelig. Hjælp hvor du kan!

Tobias har altså fået hjælp af den danske fodboldspiller Jens Martin Gammelby, der siden årsskiftet har spillet for den Polske klub Miedź Legnica og er bosat i Polen.

LÆS OGSÅ: Amalie og Mikkel klar: Vil have hjælp til at få en dreng

Pigernes far, Olgas mand, befinder sig stadig i Ukraine sammen med pigernes storebror, idet kampdygtige mænd mellem 18 og 60 ikke må forlade Ukraine. Tobias har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, at han mødte Olga under en rejse til Ukraine i 2021, hvor han boede hos hendes familie. Siden har han besøgt dem en del gange - sidste gang i 2021.

På Instagram hyldes Tobias for sin indsats, og det vælter ind med både kærlighed og tilbud om at hjælpe med både tøj og husly til Olga og pigerne, når de kommer til Danmark. Planen for 'Bagedyst'-vinderen er dog at køre Olga og døtrene til Jylland, hvor de kan bo hos hans forældre, selvom de også havde været velkomne til at bo i hans egen lejlighed i København.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-par afslører: Klar til flere børn