Rasmus Seebach (Foto: Henrik R. Petersen)
Rasmus Seebach (Foto: Henrik R. Petersen)

Rasmus Seebach er vild med at være far

Det har givet ham selvtillid at blive far til Holger.

Med alle sommerens store planer skudt til hjørne på grund af nedlukningen, gik Rasmus Seebach i stedet i hjemmestudiet med en gammel drøm om at lave en børnesang. I arbejdet med musikken og sangteksten udviklede der sig pludselig et helt univers inspireret af den kærlighed, han ser i sønnen Holgers øjne, selv når han føler sig allermest utilstrækkelig som far. Resultatet er sangen 'Supermand' og børnebogen 'Holgis og far', der udkommer på fredag.

- Det er en kæmpe gave at få lov til at være far til et barn, der ser på en med store øjne, fordi de oplever en som en superhelt. Det har jeg selv oplevet med Holger, fordi jeg kan nå vandhanen. Noget der virker uoverkommeligt for ham. Karaktererne i bogen er meget inspireret af mit liv med Holger. Det er ikke en-til-en Holger og mig, men der er helt klart mange ligheder, forklarer Rasmus, der nyder at være far, selv om det nok er hans livs største udfordring.

LÆS OGSÅ: Afslører kønnet

(Foto: Henrik R. Petersen)
(Foto: Henrik R. Petersen)

- Som far kan jeg jo lave mange bommerter i løbet af en dag. Forældre bliver jo bombarderet med råd om, hvordan man bør gøre, og hvad der er bedst for barnet. Jeg kan i hvert fald ikke leve op til det hele, men jeg gør mit bedste, og det, tror jeg, er godt nok, for det er i hvert fald det, jeg mærker fra Holger, og det gør mig tryg. Jeg tvivlede faktisk på, om jeg magtede at være nogens far, før jeg blev far. Det er jo egentlig lidt sjovt, for hele min egen selvtillid er blevet styrket af at være blevet far, og det er noget, jeg mærker hele tiden. Jeg tænker ikke, at jeg er Rasmus Seebach, men jeg tænker tit, jeg er fandeme Holgers far, og han synes, jeg er fed nok. Det var egentlig bare det, jeg ville sige med sangen, og så blev det til en hel bog også, siger Rasmus og stråler af glæde.

LÆS OGSÅ: CHOK! Bliver Sarah Grünewald klar til 'Vild med dans'

Familien er netop blevet udvidet med et nyt medlem, hvalpen Berta på 12 uger. Det er en kær lille havapoo, der er en blanding af en havanneser og en puddel.

- Det er ret stort for Holger, at vi har fået hende. "Nu er jeg storebror", siger han. Så det var en let løsning på det, griner Rasmus.

LÆS OGSÅ: Ung mor måtte i nat ringe 112

"Det er corona, far"

For sønnen fylder fire til januar og hans bedstemødre spørger ofte, om han skal have søskende.

- Hunden er en god start. Så må vi se, lyder det.

LÆS OGSÅ: Ung mor er blevet single: Julen er revet i stykker

Nedlukningen og Covid-19 er også noget Rasmus og hans kæreste, Julie, har skulle tale med Holger om. Heldigvis har det ikke været svært.

- Når vi har sagt, at han skulle passe på, har vi forklaret, at det er på grund af sygdom. Hvis vi ikke kunne gå ind et sted, så har vi sagt, at der er sygdom, og han har forstået, at det er corona. Det opdagede jeg, da vi var en tur på skadestuen med ham. Vi havde leget, og han var faldet og havde slået sig – heldigvis ikke alvorligt – men vi skulle lige tjekke det. Så sad vi i venteværelset og så 'TV-Avisen'. Der spurgte jeg ham, hvad han troede, de snakkede om. Så svarede han ”Det er corona, far”.

LÆS OGSÅ: Så mange dage har Amalie født før termin

Rasmus Seebach ser ikke længere så dystert på 2021, som han gjorde for bare et par måneder siden. Han brænder for at komme ud til publikum igen, og for at familien kan få et helt normalt liv igen uden alt for mange forholdsregler.

- Jeg håber ikke, at det er den her verden, han skal leve i. Jeg håber ikke, det varer meget længere, for der er godt nok mange ting, man går glip af. Jeg tror, at den vaccine, der kommer, gør, at man kan åbne lidt mere op, siger han håbefuldt.

'Holgis og far' er den første i en serie, som Rasmus har lavet sammen med Merlin P. Mann og tegneren Thomas Hjorthaab. – Jeg er i gang med at indlæse den som lydbog. Jeg gør mig virkelig umage, for børn er et kræsent publikum. De mister interessen med det samme, hvis det ikke er spændende eller underholdende (Foto: Privat)
'Holgis og far' er den første i en serie, som Rasmus har lavet sammen med Merlin P. Mann og tegneren Thomas Hjorthaab. – Jeg er i gang med at indlæse den som lydbog. Jeg gør mig virkelig umage, for børn er et kræsent publikum. De mister interessen med det samme, hvis det ikke er spændende eller underholdende (Foto: Privat)

LÆS OGSÅ: Remee og Mathilde scorer roller i stor film