Programchef: Dødstrusler er uacceptabelt

Udfordringerne er ekstreme. Presset er enormt. Derfor har TV3 udvalgt et cast, der er robuste nok til at klare kritikken. lyder det fra programredaktøren.

Vredesudbrud, trusler og had er resultaterne af den første uge af det omdiskuterede program, 'Fristet'. Som vi her på Realityportalen.dk kunne fortælle, har Amalie fået dødstrusler, hvilket fik kæresten, Nicholai, op i det røde felt.

LÆS OGSÅ: Chok: Amalie får dødstrusler

Og det er ikke noget, der går ubemærket hen hos programredaktør, Jesper Kynde.

- Det bliver jeg selvfølgelig ked af. Jeg tager stærkt afstand fra den slags reaktioner. Uanset hvor uenig man er i en deltagers valg, er det helt uacceptabelt at true.

'Ofre på underholdningens sorte alter'

Som bekendt skyldes dødstruslerne mod Amalie, at hun var med til at fratage familien Dhang muligheden for et hus. Dagen efter kom det dog frem, at den thailandske familie var blevet kompenseret for deres medvirken i programmet.

- Mange seere oplevede, at familien Dhang var ofre på underholdningens sorte alter – og at det nærmest er TV3 og deltagernes skyld, at de lever et liv i fattigdom.  Vi offentliggjorde således, at familien Dhang lever væsentligt bedre efter, at de har medvirket i Fristet, så det ikke tager for meget fokus fra alle kvaliteterne i programmet, siger Tv3's programredaktør.

LÆS OGSÅ: Frygtede for et liv i uvished

Han uddyber desuden, at deltagerne ikke vidste, at de fik betaling for deres medvirken, da det er de etiske og moralske dilemmaer, der er fokus for programmet.

Deltagerne kan stå for presset

Sofie fortæller til Realityportalen.dk, at det psykiske pres på deltagerne er ekstremt, når man er i huset.

- Havde jeg kendt mere til presset, havde der nok været flere overvejelser bag min deltagelse, siger pigen fra Aarhus.

LÆS OGSÅ: Sofie: Det hele blev for meget

Ligeledes har flere tidligere deltagere gjort det klart, at presset er enormt. Men det skal ikke give anledning til bekymring.

- Presset er stort. Men deltagerne er psykologtestet inden og kan sagtens klare det. Presset kommer fra de respektive hold i villaen, og ikke alle deltagere var stærke nok til at sige fra over for gruppen. De lever i en osteklokke, som er renset for stimuli fra verdenen udenfor. Derfor virker alt meget voldsommere på dem, da de ikke har andet end fristelserne og de sociale relationer at forholde sig til, forklarer Jesper Kynde til Realityportalen.dk.

Hos TV3 er man bevidste om, at det ikke er alle valg, der vil være lige populære hos seerne, og det har man forberedt deltagerne på.

- Vi har forberedt deltagerne på, at ikke alle ville være enige i deres valg. Det går jo meget op og ned. Når de vælger de populære løsninger på dilemmaerne, bliver de tilsvarende hyldet. Vi har udvalgt et cast, som er robuste nok til at kunne rumme kritikken, slår Jesper Kynde fast.

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.