Prinsesse Marie langer ud: I vores familie taler vi sammen

Der er dømt drama før nytårskuren på Amalienborg.

Blot få dage før hun og prins Joachim skal stå ansigt til ansigt med dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til nytårskur på Amalienborg, vækker nye udtalelser fra prinsesse Marie opsigt.

LÆS OGSÅ: Frederik i modvind: Kritik af to rejser til Frankrig på en uge

I et interview med den spanske avis El País kommenterer hun ikke direkte den familiestrid, der blev udløst af dronningens beslutning om at fratage prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena deres titler som prinser og prinsesse.

Hun kommer i stedet med nogle velvalgte ord om betydningen af god kommunikation mellem forældre og deres børn. Noget, der tilsyneladende har været helt fraværende før og efter dronningens beslutning om at tage titlerne fra Joachims børn.

LÆS OGSÅ: Trist prinsesse Marie: Athena bliver mobbet

– For os er det meget vigtigt at være sammen og som familie kunne tale om alt i fortrolighed, siger Marie, der tilføjer, at det bedste sted ofte er over et måltid mad ved middagsbordet.

– Jeg siger tit til min mand, at vi er meget heldige, at de søskende elsker hinanden så højt på trods af aldersforskellen.

Komplicerede forhold

Da kongehuset i september fortalte om dronningens beslutning, der betyder, at børnebørnene fremover kun kan anvende den franske titel som grever og komtesse af Montpezat, afslørede prins Joachim, at han ikke havde talt med hende om det.

Prinseparret fortalte også, at forholdet til kronprins Frederik, 54, og kronprinsesse Mary, 50, var kompliceret.

LÆS OGSÅ: Kronprinsparret i prins Henriks fodspor i Vietnam

I starten af oktober var der endelig et møde på Fredensborg mellem Joachim og dronning Margrethe, hvor de for første gang skulle tale om det.

– Jeg har truffet min beslutning som dronning, mor og farmor, men jeg har som mor og farmor undervurderet, hvor meget min yngste søn og hans familie føler sig berørt. Det gør et stort indtryk, og det er jeg ked af. Ingen skal være i tvivl om, at mine børn, svigerbørn og børnebørn er min store glæde og stolthed. Jeg håber nu, vi som familie kan få ro til selv at finde vej igennem denne situation, sagde dronningen i starten af oktober.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary besøgte børneafdelingen på Herlev Hospital

– Der er meget, der skal arbejdes med. Kommunikation var det, der manglede. Nu har vi mødtes, og vi er på rette spor, lød det fra prins Joachim til B.T. i slutningen af november.

Gode værdier

Her tre måneder senere har 82-årige dronning Margrethe dog endnu ikke talt med de fire børnebørn, prins Nikolai, 23, prins Felix, 20, prins Henrik, 13, og prinsesse Athena, 10, hvis titler forsvinder den 1. januar.

LÆS OGSÅ: Thalia og Katerina sammen i nyt program

For prinsesse Marie, der selv har fire søskende fra sine forældres andre ægteskaber, er familien et grundlæggende fundament i livet. Og de gode værdier vil hun gerne give videre til sine to børn og deres søskende, der bor i Danmark.

– Det er vigtigt, at de er en del af hinandens liv. Når vi er i Danmark, laver de altid en masse sammen. Som forældre er det vigtigt for os, at de er sammen.