Prinsesse Benedikte afslører juleønske: En tryg favn

Prinsesse Benedikte har været på besøg på værestedet Hellebro - her kommer hun med sit juleønske for de unge mennesker.

Det var en både bevægende og meget smuk december-eftermiddag i Valby på værestedet og  for unge hjemløse og udsatte mellem 18-29 år.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor prinsesse Benedikte er til julebasar. 

Prinsesse Benedikte er blevet protektor for Hellebro, og sammen med Sant Annæ Pigekor var prinsessen med til at til at skyde julen i gang for de unge med Luciaoptog, gløgg og juleknas.

LÆS OGSÅ: TV 2-vært Kristian Bech afslører: Det påvirker mig meget 

– Det er en fantastisk måde at kunne gøre lidt for Hellebro, som jeg besøgte sidste år og var meget betaget af. Jeg havde aldrig været på sådan et værested før, og det var en øjenåbner. De var alle sammen utroligt søde, og der var en fantastisk stemning, som betog mig virkeligt dybt, og det holdt meget længe. Jeg tænkte: ”Det var dog utroligt”, fortalte en meget entusiastisk prinsesse Benedikte, 77, der selv er bedstemor til fire børnebørn i alderen fem til 22 år.

LÆS OGSÅ: Familiens rørende farvel: Sådan døde Lars Høgh

Man kan ikke være iskold

– Jeg talte med mange unge mennesker her, både de danske og dem, som er kommet fra mange steder rundt om i verden. Det, der bliver gjort herude, er jo helt pragtfuldt, og det skal der værnes om. De voksne tager sig godt og ordentligt af alle de unge og prøver at guide dem ind i en god og sund løbebane. De voksne får glæden fra de unge, når det går dem godt. Man er jo glad, når det man har hjulpet med, bærer frugt, og jeg er sikker på, at alle fornemmer, hvad der rører sig herude. Man kan ikke være så iskold, at man ikke fornemmer, hvad de gør herude. Det kan jeg godt lide.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde indrømmer: Det kræver mod fra mig at gå på legepladsen

Prinsesse Benedikte var ikke i tvivl om, hvad hun ønsker sig for de unge til jul.

LÆS OGSÅ: Ung mor ulykkelig: Har kæmpet tre år for graviditet

– Jeg ved jo, at de får en dejlig varm jul, det er mange gode favne herude. Vi har jo mange gode, danske juletraditioner med sang og musik og god mad og almen hygge, som vi er gode til. Det kan vi give de unge, og vi kan give dem den tryghed, som det giver at være i nogle favne. De skal have tryghed og gode samtaler, hvor de kommer til at stole og tro på sig selv. Det er det helt basale, der skal til, for at de kan komme videre i livet. Hvis man er tryg, så kan man så meget mere.