Prinsen flytter hjemmefra: Christians nye liv

Det har uden tvivl været en spændt prins Christian, der ankom til Herlufsholm Kostskole, hvor han skal bo og studere de næste tre år. 

Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ældste søn, prins Christian, har selv valgt den hæderkronede og til tider skandaleombruste skole ved Næstved. Her er hans fætter, prins Nikolai, også student fra.

Til forskel fra Tranegårdskolen i Hellerup skal prins Christian nu på Herlufsholm bære en grå og blå uniform, der ganske vist ensretter eleverne, men ifølge skolen også giver plads til personlighed.

Artiklen fortsætter under billederne...

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Mary i sit livs form

På kostskolen starter dagen klokken 07.00 med fælles morgenmad i spisesalen, inden første time begynder klokken 08.05. Inden skoledagen slutter, spiser klassen også frokost sammen.

Eftermiddagen og aftenen går med selvvalgte aktiviteter. Der er dog to faste lektielæsningsperioder, hvor alle elever forventes at opholde sig på deres værelse.

- Den fastsatte læsetid gør det muligt at fordybe sig uden at tænke på, hvad man går glip af, eller om kammeraterne er i gang med noget sjovere, forklarer skolen i introduktionsmaterialet.

Artiklen fortsætter under billederne...

I løbet af skoleåret er der også traditionelle aktiviteter som træfugleskydning, vildtaften og sæsonballer.

Allerede fra første skoledag vil der blandt de andre elever være en del velkendte ansigter fra hans gamle folkeskole, men også hans gode ven, Holger Skeel, der er søn af kronprinsfamiliens vennepar Jørgen og Malou Skeel. Han går i 2. g sammen med Nina Wedell-Wedellsborg og Peter Aandahls søn, Thomas, og Otto og Helle Reedtz-Thotts ældste søn, Ludvig.

Koster 167.000 om året

Der er ingen tvivl om, at prins Christian på Herlufsholm både får en af Danmarks bedste gymnasiale uddannelser samt kost og logi – men prisen er også derefter.

Den årlige regning til hans forældre lyder på 157.000 kroner. Hertil kommer et administrationsgebyr på 10.000 kroner. Afhængigt af om Christian vælger studieretningen Samfund & Busines, Pre-IB (et forberedelsesår til International Baccalaureate) eller IB Diploma, skal der lægges fra 10.000 til 71.800 til prisen.

LÆS OGSÅ: Oliver Bjerrehuus om kæresten: Hun giver mig ro

LÆS OGSÅ: Ghitas svære tid: Slået ud af had-beskeder