Prins Joachim og grevinde Alexandra: Vi er rasende

Prins Nikolais forældre tager nu til genmæle efter Herlufsholms tidligere rektors afsløring om hans hjemsendelse.

I kølvandet på TV2's afslørende dokumentar om den systematisk mobning, vold og seksuelle krænkelser af elever på Herlufsholm, fortalte tidligere rektor Klaus Eusebius Jakobsen i fredags TV2 Øst, at man i hans tid ikke holdt hånden over priviligerede elever, der forbrød sig mod reglerne.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen afviser vold: Jeg har aldrig slået hende!

Her brugte han prins Nikolai som eksempel.

Prinsen, der gik i 10. klasse og gymnasiet på Herluftsholm, fik ifølge Eusebius Jacobsen en advarsel for brud på skolens alkoholregler.

LÆS OGSÅ: Prins Nikolai hjemsendt fra Herlufsholm efter druk

Og den afsløring fra rektorens side har fået prins Nikolais forældre, prins Joachim og grevinde Alexandra, op i det røde felt.

- Som forældre til en tidligere elev på Herlufsholm er vi - for at sige det på godt dansk - rasende over at se vores søn blive udleveret offentligt af hans tidligere rektor, Klaus Eusebius Jakobsen. Han har svigtet sin elevs tillid og fortrolighed, og prins Nikolais straf for i sin tid at overtræde skolens alkoholregler skal ikke bruges til at flytte fokus fra de alvorlige hændelser, som for nyligt er kommet for dagen, siger prins Joachim og grevinde Alexandra i en fælles meddelelse.

LÆS OGSÅ: Sådan gik prins Christians skolestart på Herlufsholm

Klaus Eusebius Jakobsen har endnu ikke kommenteret prins Joachim og grevinde Alexandras udtalelse, ligesom han har forholdt sig tavs siden interviewet med TV2 Øst.

Ifølge jurister kan han have overtrådt sin tavshedspligt med udtalelserne.