Prins Joachim ved Copenhagen Historic Grand Prix i 2019. (Foto: Lars E. Andreasen)
Prins Joachim ved Copenhagen Historic Grand Prix i 2019. (Foto: Lars E. Andreasen)

Prins Joachim kører ræs midt i København

Skal igen være makker med Tom Kristensen til Copenhagen Historic Grand Prix

Prins Joachim bruger traditionen tro en del af sin danske sommerferie på at deltage i Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj i København.

Ved årets løb, der finder sted i fra fredag den 5. august til søndag den 7. august, deltager han sammen med Le Mans-legenden Tom Kristensen i Royal PRO/AM-klassementet i sin Ford Lotus Cortina fra 1965.

De skal blandt andre køre mod Oscar Davidsen Siesbye og Dindo Capello. Italienske Capello har tre gange vundet Le Mans sammen med Kristensen.

LÆS OGSÅ: Prins Joachim og grevinde Alexandra er rasende

I starten af juli deltog prins Joachim selv i Le Mans Classic på Circuit de la Sarthe, hvor det berømte 24-timers løb er blevet kørt siden 1923.

Sammen med Otto Reedtz-Thott og Rasmus Lokvig opnåede prins Joachim en femteplads i deres klassement med baronens Lotus 11 fra 1956.

LÆS OGSÅ: Prins Felix og prins Nikolai: Vi savner far

- Le Mans er motorsportens højdepunkt, og da muligheden for at deltage i Le Mans Classic for anden gang opstod, tøvede jeg ikke, forklarede prins Joachim til avisen Le Maine.

LÆS OGSÅ: Dronningen redder prins Nikolai: Nej til nøgenbilleder

- Det er ærligt talt en fornøjelse at køre på en så legendarisk bane, fra stigningen ved Dunlop-broen til Mulsanne-svinget, hvor vi i vores åbne biler mærker vinden. Og om natten er banen også storslået, sagde prinsen med et stort smil.