Prins Henriks kok taler ud: Til sidst gik det helt galt

Køkkenet i kongehuset havde et nært forhold til prins Henrik, og de så derfor, hvordan han ændrede sig med demensen.

Fra 2006 og ti år frem var Jesper Vollmer køkkenchef i kongehuset, hvor prins Henrik havde sin daglige gang. Og det gik ikke altid stille for sig, fortæller tv-kokken i en podcast til Sladderkongen.dk.

- Jeg savner ham tit. Han satte så meget stress i køkkenet, så nogle gange, tænkte jeg, om han dog ikke snart kunne tage på en lille ferie! Når han så var væk, så kom man til at savne lidt larm i køkkenet. Så han fyldte på den gode måde, husker den 46-årige kok, der er gift med Annette Heick.

LÆS OGSÅ: Jørgen Leth indlagt

Jesper Vollmer havde et nært forhold til prins Henrik (Foto: Klaus Bo Christensen).
Jesper Vollmer havde et nært forhold til prins Henrik (Foto: Klaus Bo Christensen).

Prins Henrik, der døde 83 år gammel i 2018, havde køkkenet som sit domæne i kongehuset, så han kom tit for at sludre med køkkenchefen og personalet om tilrettelæggelsen af menuerne. Jesper Vollmer betegner prins Henrik som sin gastronomiske ven.

- Vi havde et nærmest intimt forhold omkring maden. Ja, der skulle måltider på bordet tre gange om dagen, men ud over det, kunne vi godt gå sammen ud i haven og samle krydderurter ind, fortæller Jesper Vollmer om deres lidenskabelige forhold til de gode råvarer.

LÆS OGSÅ: Uheldige Mary: Mystik om sæbeøje

Nært forhold til køkkenet

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, der ikke var en lille kriller i maven, når jeg skulle mødes med ham. Der kunne godt ryge finker af panden, hvis han var utilfreds med noget, men han var også god til at rose os, når vi lavede noget godt. Der var altid efterkritik, og for en kok er det jo godt. Det modsatte er meget værre, fortæller han videre.

- Han havde et nært forhold til os i køkkenet. Prins Henrik kunne virkelig nyde et stykke braseret svinebryst, der havde stået og simret i seks timer. Så vores gastronomiske samspil var helt fantastisk, husker Jesper Vollmer.

LÆS OGSÅ: Frygter for dronningen: Pas på, Margrethe

Til sidst gik det galt

Køkkenpersonalet kunne godt mærke forskellen, da prinsen blev ramt af demens.

- Vi var rigtig mange, der var tætte på prinsen, og vi kunne godt se, at han ændrede sig med sygdommen, og at det ikke gik den rette vej. Han kunne ikke huske så meget længere. Så jeg oplevede både den problemfrie periode, hvor sygdommen brød ud og til sidst, hvor det gik helt galt, beretter tv-kokken om tiden med Prins Henrik.

LÆS OGSÅ: Svensk kronprinsessepar smittet med corona