Pia Kjærsgaards familieforøgelse: Liv i huset

Der er flyttet et nyt familiemedlem ind hos Dansk Folkepartis stifter, Pia Kjærsgaard.

De små ”øer” af pap rundt om i huset i Gentofte hos Dansk Folkepartis stifter, Pia Kjærsgaard, og husbonden, Henrik Thorup, afslører, at der igen er en hundehvalp i huset.

Det er den knap 12 uger gamle ruhårede dværggravhund Sonja, som er flyttet ind.

– Sonja vågner ved femtiden og kan ikke sove mere. Så nu er jeg blevet morgenmand. Jeg står ude i haven meget tidligt om morgenen i morgenkåbe. Og så kan jeg ikke gå i seng igen, for hun kan ikke gå rundt i huset alene. Men det er jo heldigvis kun en kort tid, siger Pia Kjærsgaard, 74, grinende.Hun er fuld af kærlighed til den lille pelsklump, som endnu ikke er større end to håndfulde.

LÆS OGSÅ: Efter amok-opførsel: Nu siger Philine undskyld

– Vores to første hunde fik vi som hvalpe. De sidste tre hunde, vi har haft, fik vi som treårige. Vi var da også lidt betænkelige ved at skulle have en hvalp igen, det vil jeg ikke lægge skjul på. Vi ved jo, hvilket kæmpe arbejde det er.

Klar til ny hund

Pia og Henriks første hund havde de, da de boede i Brønshøj, Sisse, en golden retriever. Så fulgte den sorte labrador Emma, den gule Soffi, Irish Glen of Imaal-terrieren Asta, og så den ruhårede dværggravhund Rikke, som døde sidste år i februar.

LÆS OGSÅ: Tv-stjerne i jubel: Flytter sammen med manden igen

- Følelsesmæssigt var vi klar til at få en ny hund efter Rikke med det samme, men vi var i gang med at renovere huset. Vi kunne ikke overskue at skulle have en lille hvalp, samtidig med, at der gik håndværkere med åbne døre og en masse tumult. I sommers var vi på ferie i vores sommerhus på Santorini, så vi ville vente til, at der kom lidt ro på, fortæller Pia og Henrik Thorup, 75, supplerer.

– Vi var først helt færdig med al renovering i huset i september, og Sonja er fra oktober.

Hamrende stædig

For tiden er det ikke unormalt at se Henrik eller Pia med en modstridig hund i snor på fortovet.

– Hun vil ikke gå ture, hun sætter sig bare ned. En gravhund er hamrende stædig. Jeg kontaktede opdrætteren, som sagde: ”Du skal være mere stædig end hunden, og du skal vinde”. Men hun er jo en lillebitte hund, så det er lige før, at hun flyver afsted, hvis vi begynder at trække i hende, siger Pia grinende.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Her frier han til ‘Vild med dans’-stjerne

Henrik og Pia var slet ikke i tvivl om, at de skulle have hund igen efter Rikkes død.

– Jeg kan ikke forestille mig et liv uden hund. Jeg har også haft hund i min barndom. Min far var jæger, så han havde en tysk korthåret jagthund og efter den en Cocker spaniel, fortæller Pia, mens Henrik stryger Sonja kærlig over pelsen og tilføjer:

– Hver hund har jo sin egen personlighed, og det er et kæmpe savn, hver gang man skal af med en.