Pia Kjærsgaard og Sonja i bølgerne: Vandhunde

Pia Kjærsgaard tager en tur i bølgen blå i selskab med sin hund Sonja.

Sensommeren i Danmark er skøn, og på en dag med højt solskin og 28 graders varme, springer Pia Kjærsgaard gerne i badedragten og tager en dukkert ved den fantastiske, øde strand på Enø ved Karrebæksminde, hvor hun og gemalen, Henrik, har sommerhus.

LÆS OGSÅ: Tobias Hamann: Pavestolt af kæresten

– Jeg bader desværre ikke så meget, som jeg gerne ville, for jeg holder rigtigt meget af at bade, fortæller Pia Kjærsgaard, 75, der kan fremvise ikke blot en flot skikkelse, men også en flot olivenbrun hud fra årets sommerferie sydpå.

LÆS OGSÅ: Efter ‘Bachelor’: Nu er de blevet kærester

Det er gravhunden Sonjas første tur i havet, og HER&NU's friske fotograf springer i badebukserne og går med i vandet.

– Sonja har godt af at svømme, men hun har aldrig prøvet det før, siger Pia, der har et solidt tag i den lille gravhund, så Sonja ikke går til bunds, men plasker lystigt af sted.

– Jeg gjorde det også med vores gamle gravhund Rikke. Jeg tog hende bare under armen og gik ud med hende. Hun svømmede af sted med hovedet løftet og padlede ind mod land. De har det jo i sig.

LÆS OGSÅ: Afsløring! Tre kendte med i ‘Robinson’

– Henrik og jeg har både haft retrievere og labrador, og det er jo vandhunde med stort v. Dem har jeg svømmet om kap med. De var helt vilde, og det var sjovt.

Pia nyder de sidste sommerdage med god tid, inden valgkampen for alvor blæses i gang.

– Det har været en hektisk sommer, men vi har heldigvis haft nogle dejlige dage i Grækenland. Det var vigtigt. Vi tog dog hjem en uge før tid. Vi skulle have været der i tre uger, men jeg syntes ikke, at jeg havde ro.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-par afslører kønnet

Med et valg lige for døren, så var der hele tiden folk, som ringede, fortæller Dansk Folkepartis grundlægger.

– Børnene kom ned på Santorini, det er rigtigt skønt. Vores søn, Troels, kom derned med sine to piger Lucca og Luna, hvoraf den ældste havde sin kæreste, Boris, med, så det var vildt hyggeligt.

– Vi lavede god mad hjemme i huset, og så var vi nede at se den store udgravning Akrotiri på den sydlige del af Santorini.

LÆS OGSÅ: Cecilie Uttrup Ludwig: Scorede kollegaen

Det ligner Pompei, bare i mindre målestok.

Pia, som til daglig bor i Gentofte, er en velkendt skikkelse, både på stranden på Enø og i Karrebæksminde by.

– Det her nede er min base. Det er også derfor, at jeg er superglad for at have et sommerhus i Karrebæksminde, for jeg er jo opstillet i Næstvedkredsen. Jeg kan mærke, at det betyder noget for de lokale, at jeg kender området og elsker det.

LÆS OGSÅ: Surprise ved Silas’ bryllup: Se hvem der kom