Pia i dyb sorg: Rikke døde i mine arme

Rikke havde en helt særlig plads i Pia Kjærsgaards hjerte.

Hunden er mange menneskers bedste ven, og politiker Pia Kjærsgaard har aldrig lagt skjul på, at også hendes hjerte har en helt speciel plads til de firbenede. De seneste 12 år har det været den ruhårede gravhund Rikke, der har indtaget pladsen, men i weekenden sluttede det brat.

- Vores lille, dejlige vovse er død. Rikke havde nogle dårlige dage, hvor hun faldt om og ikke selv kunne rejse sig samtidig med åndedrætsbesvær. Så vi tog en tung, men rigtig beslutning og har sendt hende til hundehimlen. Vores søde dyrlæge kom hjem, og hun døde i mine arme med Henrik ved vores side. Hun har nu sin grav i baghaven sammen med vores andre hunde. Hvor vil vi savne vores lille kammerat. Rikke fik 12 gode år. Tak for fantastiske oplevelser sammen, Rikke, skrev 73-årige Pia Kjærsgaard lørdag morgen på Instagram

LÆS OGSÅ: Natasja Crone og Rasmus Tantholdt sælger hus og lejlighed

 I 12 år har Rikke levet det søde hundeliv hjemme hos Pia Kjærsgaard og Henrik Thorup, 74. Her er de fotograferet i 2013 (Foto: Peter Hauerbach)

Dødsfaldet kommer blot fem uger efter, at Pia Kjærsgaard lagde et billede af Rikke på Instagram med en anden og mere positiv tekst:

- Rikke fylder 12 år i dag. Vi tror på mange gode år endnu med Rikke. Hun er heldigvis frisk, glad og fuld af energi.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang fik taget afsked: Vi ses igen

Skæbnen ville det desværre anderledes, og der er med garanti underligt tomt i villaen i Gentofte, nord for København, hvor parret har boet siden 1980, og hvor Rikke nu er begravet i haven.

Om Pia Kjærsgaard og Henrik Thorup skal have en ny hund, ved de endnu ikke. Søndag besvarede Kjærsgaard spørgsmålet på Instagram:

- Ved ikke endnu. Jeg har haft hund hele mit liv. Men skal lige igennem tabet af Rikke.

LÆS OGSÅ: Marys bedste gave: Nu kommer far

LÆS OGSÅ: Åbner op om kræft: Lad os nu bare være ærlige
Hunden er mange menneskers bedste ven, og politiker Pia Kjærsgaard har aldrig lagt skjul på, at også hendes hjerte har en helt speciel plads til de firbenede. De seneste 12 år har det været den ruhårede gravhund Rikke, der har indtaget pladsen, men i weekenden sluttede det brat. - Vores lille, dejlige vovse er død. Rikke havde nogle dårlige dage, hvor hun faldt om og ikke selv kunne rejse sig samtidig med åndedrætsbesvær. Så vi tog en tung, men rigtig beslutning og har sendt hende til hundehimlen. Vores søde dyrlæge kom hjem, og hun døde i mine arme med Henrik ved vores side. Hun har nu sin grav i baghaven sammen med vores andre hunde. Hvor vil vi savne vores lille kammerat. Rikke fik 12 gode år. Tak for fantastiske oplevelser sammen, Rikke, skrev 73-årige Pia Kjærsgaard lørdag morgen på Instagram LÆS OGSÅ: Natasja Crone og Rasmus Tantholdt sælger hus og lejlighed I 12 år har Rikke levet det søde hundeliv hjemme hos Pia Kjærsgaard og Henrik Thorup, 74. Her er de fotograferet i 2013 (Foto: Peter Hauerbach) Dødsfaldet kommer blot fem uger efter, at Pia Kjærsgaard lagde et billede af Rikke på Instagram med en anden og mere positiv tekst: - Rikke fylder 12 år i dag. Vi tror på mange gode år endnu med Rikke. Hun er heldigvis frisk, glad og fuld af energi. LÆS OGSÅ: Mascha Vang fik taget afsked: Vi ses igen Skæbnen ville det desværre anderledes, og der er med garanti underligt tomt i villaen i Gentofte, nord for København, hvor parret har boet siden 1980, og hvor Rikke nu er begravet i haven. Om Pia Kjærsgaard og Henrik Thorup skal have en ny hund, ved de endnu ikke. Søndag besvarede Kjærsgaard spørgsmålet på Instagram: - Ved ikke endnu. Jeg har haft hund hele mit liv. Men skal lige igennem tabet af Rikke. LÆS OGSÅ: Marys bedste gave: Nu kommer far LÆS OGSÅ: Åbner op om kræft: Lad os nu bare være ærlige