Peter Mygind om 25-års ægteskab: Jeg har været i terapi

Ifølge skuespilleren er opskriften på et langt ægteskab, at begge parter er villige til at kigge indad.

Hvis TV Charlies politimand Dan Sommerdahl skulle have et godt råd til, hvordan han kunne redde sit sølvbryllupsægteskab med Marianne (spillet af Laura Drasbæk), så kunne han ringe til skuespilleren Peter Mygind, der spiller Dan Sommerdahl.

Til sommer er det nemlig 25 år siden, at Peter Mygind sagde ja til sin smukke hustru, performancetræner og erhvervscoach Lise Mühlhausen, og Peter lægger ikke skjul på, at de ikke er kommet sovende til deres sølvbryllup. Både Peter og Lise har være ramt af alvorlig sygdom, deres søn Julius har kæmpet med et stofmisbrug, og Lises mor er kræftpatient. Men størst af alt har altid været kærligheden, som Peter og Lise har arbejdet for.

LÆS OGSÅ: I beautyboxen med Mascha Vang: Troels farver mit hår

Lise og Peter har begge været alvorligt syge, og de har haft deres kampe, men kærligheden er stærk og vedvarende 30 år efter, de mødtes (Foto: Klaus Bo Christensen)
Lise og Peter har begge været alvorligt syge, og de har haft deres kampe, men kærligheden er stærk og vedvarende 30 år efter, de mødtes (Foto: Klaus Bo Christensen)

Kig indad

- Jeg har i den grad kigget ind i mig selv. Jeg har været i terapi, og det bliver man nødt til, for at give sig selv, sin bedre halvdel, sine børn og sine venner en gave. Man skal turde kigge ind i sig selv og sige: ”Okay, hvorfor er det, at jeg opfører mig sådan her nogle gange, og hvorfor er det, at jeg har svært ved at rumme det her?”. Jeg tror på, at hvis du tør kigge ind i dig selv, så har du en chance for at kunne være i et ægteskab i længere tid, fortæller Peter Mygind, 57, der sammen med Lise her i marts kan fejre, at det er 30 år siden de mødtes.

- Men det kræver selvfølgelig også, at den anden halvdel tør kigge ind i sig selv. Hvis vi kun giver skylden på andre ”Jamen, det er min mand eller kone, der er en idiot!”, så går det galt. Kunsten er jo, at man prøver at forstå det andet menneske. Det er jo ofte en årsag til handlingen. Og det er Dan Sommerdahl ikke god til. Han brænder for sit arbejde og prioriterer det altid først, men det giver ham udfordringer i sit privatliv.

LÆS OGSÅ: Følger ikke eksperternes råd: Nu har veninden taget styringen

Lige nu har Peter travlt med optagelserne af tv-serierne 'Borgen' og 'Riget III', og udlandet trækker også, og ligesom Dan Sommerdahl, så brænder Peter for sit arbejde.

- Dan Sommerdahl er den største rolle, jeg til dato har haft i min karriere. Jeg har aldrig haft en rolle, hvor jeg er så meget på, for Dan Sommerdahl er stort set med i alle scener. Og når jeg så kommer hjem, så skal jeg jo sidde og læse en time til halvanden hver aften for at forberede mig. Men samtidig skal jeg også huske at holde min hustru i hånden, fordi hun er dejlig. Og vi har jo sølvbryllup i år, så det er jo heldigvis gået meget godt med det, siger Peter med et smil i stemmen.

LÆS OGSÅ: Oh Land åbner op om presset

De smukke, unge mennesker i 1996, hvor Lise og Petr lige var kommet ud af kirken som ægtefolk (Foto: Privat/Steen Evald)
De smukke, unge mennesker i 1996, hvor Lise og Petr lige var kommet ud af kirken som ægtefolk (Foto: Privat/Steen Evald)

Kæmpe fest

Med 25 års ægteskab, to sønner, svigerdatter og to børnebørn, så er der i den grad noget at fejre for familien Mühlhausen-Mygind.

- Vi holder en kæmpe fest til august, for der satser vi på, at alle har fået sprøjten. Jeg lover dig for, at vores sølvbryllupsfest bliver stor. Vi har forhåndsinviteret alle, og alle jubler og glæder sig helt vildt meget. Der er jo ingen, som har holdt noget i et år, alt er blevet aflyst, jubler Peter Mygind.

LÆS OGSÅ: Amalies vilde vægttab: Sådan tabte jeg mig

LÆS OGSÅ: Mai Manniche: Stop med det!