Peter Mygind knækkede sammen: Jeg gik grædende hjem

Arbejdspresset bliver stort for Peter Mygind, fordi han ikke kun koncentrerer sig om sine roller, men også om at være et ordentligt menneske og en god kollega på settet.

Hvis man lige nu zapper rundt mellem TV2 Charlie og DR, kan man se Peter Mygind i både tredje sæson af 'Sommerdahl' og i fjerde sæson af 'Borgen'. Senere på året kan han også opleves på DR i 'Riget Exodus'.

Artiklen fortsætter under videoen af Sofie Linde, der sætter ord på krigen i Ukraine...

Peter Mygind er en eftertragtet herre, og han har haft svært ved at sige nej.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne ramt af stress: Kollapsede efter job

– Sidste år kom jeg til at sige ja til for meget. 'Sommerdahl' ligger jo fast fra maj til oktober, men jeg kunne ikke sige nej til hverken 'Borgen' eller 'Riget'. Jeg blev for træt, rystede, knækkede sammen og måtte tage en timeout. Min krop sagde simpelthen stop midt i en 'Borgen'-optagelse, og jeg måtte gå hjem. Grædende. Jeg lå hjemme i 10 dage og var sygemeldt, fortæller en ærlig Peter Mygind, 58, ved pressemødet på 'Sommerdahl' i politistationskulissen i Helsingør.

”Kom hjem med det samme”

Heldigvis lyttede Peter til sin krop – og sin hustru Lise Mühlhausen, da alle røde lamper blinkede.

– Jeg lyttede til stressen, inden jeg knækkede helt. Jeg kunne godt have kørt videre på en Treo og to kopper kaffe, men så var jeg nok blevet langtidssygemeldt. Jeg har mødt folk, som var sygemeldt med stress i et halvt år, fordi de ikke engang kunne drikke en kop kaffe, fortæller Peter og fortsætter:

– Da jeg ringede grædende hjem til Lise og sagde: "Jeg kan ikke, jeg kan ikke", sagde hun: ”Du kommer hjem med det samme”. Jeg var bare helt færdig, og det har jeg aldrig prøvet før. Så jeg har lært, at når jeg laver store projekter, så skal jeg ikke starte på noget nyt dagen efter. Jeg skal have huller i kalenderen.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’Maria presset under graviditeten: Opkast og antibiotika

Til næste år kan Peter Mygind fejre to store mærkedage: sin 60-års fødselsdag og sit 40-års skuespillerjubilæum.

– Det er helt vildt. Jeg er bare taknemmelig for at være den rette, på det rette sted på det rette tidspunkt. Det er jo en blanding af tilfældigheder og talent og mennesker, der tror på en. Når folk spørger, hvordan jeg har gjort det, kan jeg ikke forklare det med andet end, at jeg prøver at gøre mig umage hver gang. Altid. Uanset om det er i 'Min søsters børn' eller i en tv-serie.

Et ordentligt menneske

I den nye sæson af 'Sommerdahl' ulmer trekantsdramaet mellem Dan, ex-konen Marianne og vennen og kollegaen Flemming, da Marianne og Flemmings romance blomstrer op.

Peter Mygind, der har været sammen med sin hustru Lise i 31 år, ville ikke kunne være lige så rummelig som Sommerdahl.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe afslørede utroskab: Nu fortryder hun

– Jeg vil ikke håbe, at det nogensinde sker for mig. Som i aldrig. Det må være forfærdeligt. Men Dan Sommerdahl prøver jo at være i det, og her i tredje sæson kommer vi til at se, hvor svært det er at være nok så stort et menneske. Alle har en grænse, som de viser på et eller andet tidspunkt, og det har Dan ikke været stærk nok til endnu.

– Jeg har venner, der har prøvet det, og du mister din ven på det. Jeg vil ikke anbefale det. Man skal virkelig tænke sig rigtig godt om, hvis man bliver forelsket i en vens mand eller kone. Don’t touch, det mener jeg virkeligt. Selvom man er betaget eller tiltrukket af den vens ex, så må man droppe det. Prøve at være et ordentligt menneske.

LÆS OGSÅ: Frederiks rørende gensyn: Han har passet på mig

'Sommerdahl' er så stor en succes, også i udlandet, at der er ret gode chancer for en sæson 4.

– Så ved jeg, hvad jeg skal lave fra maj til oktober. Så der har jeg måtte sige nej til ting, siger Peter grinende.