Pernille Vermunds valg: Jul uden manden

Politikeren er så traditionsbunden, at hun på nuværende tidspunkt ikke kan forestille sig at holde jul med manden.

Kaminen er tændt og dekorationer med gran, julekugler og røde tulipaner indikerer, at julestemningen trods coronapandemien har lagt sig hos Pernille Vermund og familien.

- Jeg er et rigtigt julemenneske, og jeg elsker at pynte op til jul. Jeg laver altid selv juledekorationer med grangræne, julekugler, hyacinter og mos, fortæller Pernille Vermund, da HER&NU besøger hende i Nordsjælland.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Tina Lund i forvandling

Ligesom julepynten ser ens ud hvert år hos politikeren, er juletraditionerne også urokkelige.

- Jeg har holdt jul på samme måde nærmest hele mit liv. Vi har fuldstændig de samme traditioner hvert år, og vi holder både lillejuleaften, juleaften, første juledag og anden juledag i min familie, fortæller partileder fra Nye Borgerlige.

LÆS OGSÅ: Julekalender-far Esben Dalgaard starter idiotisk projekt i december

Juleaften bliver altid holdt hos Pernilles far, og her er alt planlagt til punkt og prikke.

- På juleaftensdag plejer jeg at tage i kirke med børnene, og så tager vi hjem til min far og holder jul. Her deles vi om opgaverne, da min mor er på plejehjem. Min far laver andesteg, gås og sovs, min søster laver kartofler og æbler med ribsgele, og jeg laver risalamande, kirsebærsovs og står for mandelgaven, fortæller partiformanden.

Pernille Vermund er vild med tulipaner til jul, og det er der en særlig grund til. - Min mor har altid pyntet op med røde tulipaner i mit barndomsven, så dem forbinder jeg med jul, fortæller hun (Foto: Lars E. Andreasen)
Pernille Vermund er vild med tulipaner til jul, og det er der en særlig grund til. - Min mor har altid pyntet op med røde tulipaner i mit barndomsven, så dem forbinder jeg med jul, fortæller hun (Foto: Lars E. Andreasen)

Skilsmissebarn

Selvom julen er lig med traditioner hos Pernille Vermund, var gæstelisten i mange år utraditionel. I 2011 blev Pernille Vermund skilt fra sin mand, som hun har tre sønner med: 10-årige Storm, 15-årige Bjørn og 17-årige Viggo. Ligesom andre skilsmissefamilier måtte de derfor tage stilling til, hvordan julen så skulle foregå.

- Efter vi blev skilt valgte min eksmand og jeg at holde jul sammen med børnene hos min familie. Det gjorde vi for børnenes skyld. Det var os, der tog beslutningen om at blive skilt, og derfor så vi det som vores ansvar, at vores børn stadig fik en god jul med kendte traditioner, fortæller politikeren, der fyldte 45 i begyndelsen af julemåneden.

LÆS OGSÅ: Mange får afslag på julehjælp: Nu træder Geggo og Cengiz til

Tingene har dog ændret sig, og i år er det andet år i træk, at eksmanden ikke skal danse med rundt om juletræet.

- For to år siden besluttede vi at begynde at holde jul hver for sig. Det gjorde vi, fordi børnene er blevet store, og fordi vi begge har fået nye partnere, hvilket gør det lidt besværligt og mærkeligt at holde jul sammen, fortæller Pernille.

Jul uden manden

Pernilles nye mand er mangemillionæren, Lars Tvede, som hun blev gift med sidste år i marts. Han skal dog ikke erstatte eksmanden til jul.

- Jeg skal ikke fejre jul med Lars. Han har et hus i Verbier i Schweiz, hvor han er fra december til april, og der skal han fejre jul med sine to døtre, fortæller Pernille.

Selvom en hvid jul i Verbier lyder både smuk og forfriskende, foretrækker Pernille sin egen jul i Danmark.

LÆS OGSÅ: Afslører nye detaljer: Derfor stoppede vi med ‘Årgang 0’

- Jeg er så traditionsbunden, at jeg virkelig værner om mit eget i julen, så på nuværende tidpunkt kan jeg ikke forestille mig, at vi skal holde jul sammen, fortæller hun.

Den traditionsbundne politiker er dog åben overfor, at tingene kan ændre sig.

- Tingene kan selvfølgelig ændre sig, da mine børn jo bliver voksne en dag, og da flere af vores familiemedlemmer er oppe i årene, og vi ikke ved, hvor længe de har igen, fortæller Pernille.

LÆS OGSÅ: Lea og Mikkel Kessler hjælper dem, der ikke har råd til julen

Der er også blevet plads til julepynt på husets terrasse (Foto: Lars E. Andreasen)
Der er også blevet plads til julepynt på husets terrasse (Foto: Lars E. Andreasen)

Da Lars Tvede ikke har planer om at være i Danmark juleaften, har rigmanden valgt at komme på besøg lidt før. Han sidder derfor begravet i arbejde ovenpå, da HER&NU besøger politikeren. Det nygifte par har ellers haft svært ved at se hinanden under coronaepidemien.

- Det var svært at ses under corona. Vi har kun set hinanden to gange i foråret og to gange her i efteråret. Dog var vi sammen hele sommerferien på en båd, hvor vi var relativt isoleret fra omverdenen, fortæller Pernille.

Svært forhold

Når parret ikke ses, kan der godt gå dage, hvor de ikke taler sammen i telefon.

- Vi har begge en enormt travl hverdag og svært ved at small talke i lang tid i telefon, men vi er heldigvis meget ens på det punkt, fortæller Pernille.

LÆS OGSÅ: 'Nybyggerne'-par springer ud som bartendere

Politikeren lægger heller ikke skjul på, at det er krævende at bo langt fra hinanden.

- Det kræver sindssygt meget tillid at have et langdistanceforhold, og det har vi heldigvis. Jeg kan godt være lidt mere, ikke jaloux, men opmærksom og vaks end Lars, men der er jeg heldig med Lars, for han er ret konservativ og ordentligt, hvad det angår.

Om parret i fremtiden får samme sæt husnøgler og skal holde jul sammen, må tiden vise.

LÆS OGSÅ: Ekspert om at være kærester: Sådan påvirker det konkurrencen

LÆS OGSÅ: Remee overvejede 'Vild med dans': Derfor blev det ikke til noget